Πόσο στιγμιαίο καφέ μπορεί να πιει μια έγκυος

Πόσο στιγμιαίο καφέ μπορεί να πιει μια έγκυος

στιγμιαίο καφέ

Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι έγκυες. Έτσι, για πολλές γυναίκες που μπαίνουν σε μια περίοδο εγκυμοσύνης, μια από τις πιο συχνές ανησυχίες έχει να κάνει με το κατά πόσο επιτρέπεται να πίνουν στιγμιαίο καφέ κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης αυτής περιόδου της ζωής τους.

Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

[babyPostAd]Αυτό που καταρχήν θα πούμε είναι ότι σαφέστατα και δεν απαγορεύεται σε μια έγκυο να πιει στιγμιαίο καφέ, όπως αρκετοί θεωρούν. Το πόσο θα πιει εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης που συστήνεται για αυτήν. Το όριο αυτό διαμορφώνεται στα 200 – 250 mg , όταν για έναν υγιή ενήλικα είναι στα 400 mg. Ένας στιγμιαίος καφές, με βάση τη συνήθη δοσολογία παρασκευής του, περιέχει για τον κρύο (frappé) περί τα 160 mg και για το ζεστό περίπου 110 mg. Βλέπετε δηλαδή ότι η κατανάλωσή του είναι απόλυτα μέσα στα φυσιολογικά για μία έγκυο όρια.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να τονιστεί και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις «κρυφές» πηγές καφεΐνης. Για παράδειγμα μια κούπα μαύρο τσάι μπορεί να μας δώσει μέχρι και 40 mg. Ένα αναψυκτικό τύπου cola μέχρι 40 mg. Ένα ice tea μέχρι 25 mg. Ένα μέτριο κομμάτι μαύρη σοκολάτα μέχρι 20 mg. Είναι λοιπόν σημαντικό για μια έγκυο να συνυπολογίσει τη συνολική ποσότητα καφεΐνης που θα προσλάβει καθημερινά από τα τρόφιμα και τα ροφήματα που θα καταναλώσει.

Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στο στιγμιαίο καφέ χωρίς καφεΐνη. Ο decaf στιγμιαίος θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για μια έγκυο που θέλει να πιει περισσότερο καφέ, καθώς εκεί η καφεΐνη είναι ελάχιστη και δεν ξεπερνάει τα 2 – 3 mg ανά φλιτζάνι. Φυσικά διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα καλά συστατικά του στιγμιαίου καφέ, όπως για παράδειγμα τα πολλά και ωφέλιμα αντιοξειδωτικά του.

Πηγή: neadiatrofis.gr