Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου;

76384464caeb77d86985d931f753a472

Ένα άρθρο στους New York Times έλεγε ότι ουσιαστικά οι άνθρωποι λούζουμε τα μαλλιά μας πιο συχνά από ό,τι θα έπρεπε, ενώ πολλοί ειδικοί συμφωνούσαν ότι μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές!

Εσύ πόσες φορές λούζεις τα μαλλιά σου; Κάποιες γυναίκες έχουν λιπαρά μαλλιά κι αναγκάζονται να λούζονται καθημερινά ενώ κάποιες άλλες λούζονται μέρα παρά μέρα ή δύο φορές την εβδομάδα.

Τελικά πόσες φορές είναι αρκετές; Υγιή μαλλιά σημαίνουν και υγιές δέρμα στο κεφάλι για αυτό αν έχεις λεπτή τρίχα μπορείς να λούζεσαι καθημερινά ενώ αν τα μαλλιά σου «το σηκώνουν» τότε μπορείς να λούζεσαι μέρα παρά μέρα.

Τα μαλλιά αξίζουν την ίδια περιποίηση με το δέρμα μας, εξάλλου, λέει η και celebrity hair stylist Rita Hazan, υποστηρίζοντας ότι αν δεν λουζόμαστε συχνά κλείνουν οι πόροι- ακριβώς όπως και στην επιδερμίδα- και συνεπώς υπάρχει απώλεια τριχών.

Η συχνότητα του λουσίματος εξαρτάται εκτός από την ποιότητα της τρίχας κι από το lifestyle σου. Εάν γυμνάζεσαι και ιδρώνεις συχνά τότε πρέπει να κάνεις μπάνιο πιο συχνά ενώ εάν έχεις ξερά και κατεστραμμένα μαλλιά τότε δεν πρέπει να λούζεσαι συχνά!