“Ποτέ 5 γράμματα δεν πλήγωσαν τόσο βαθιά…” εξομολογείται ο μπαμπάς ενός αυτιστικού παιδιού…

“Ποτέ 5 γράμματα δεν πλήγωσαν τόσο βαθιά…” εξομολογείται ο μπαμπάς ενός αυτιστικού παιδιού…

μπαμπάς ενός αυτιστικού παιδιού...

Ο Bob Cornelius προλογίζει την ανάρτηση στο Facebook εξηγώντας ότι ο γιος του Christopher βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Όταν πήγε στο σχολείο του Christopher, είδε μια εργασία του γιου του που ολοκληρώθηκε στην τάξη. Ο γιος του ζητήθηκε να συμπληρώσει μα λίστα με τα αγαπημένα τρόφιμα, αθλητικά, τηλεοπτικές εκπομπές του, κ.λπ.

Ο Cornelius έβγαλε την εργασία μια φωτογραφία χωρίς να της δώσει σημασία εκείνη τη στιγμή. Όταν πήγε σπίτι όμως και κάθισε για να την διαβάσει, είδε κάτι που τον λύπησε αφάνταστα.

Ο Christopher, στην ερώτηση “ποιοι είναι οι φίλοι σου” είχε απαντήσει “Κανείς”.

katagrafi

«Ποτέ πέντε γράμματα δε με έχουν κόψει τόσο βαθιά, που μάλιστα δεν απευθύνονται και σε μένα… Ηταν μία τόσο απλή λέξη, που όμως έμοιαζε με ουρλιαχτό» έγραψε ο Cornelius. “Και επειδή τον γνωρίζω τόσο καλά,καθώς τον μεγαλώνω εδώ και έντεκα χρόνια, ξέρω ότι αυτή η κατάληξη  τον κάνει να αισθάνεται μοναξιά, και λύπη”

Ο Cornelius έκανε αναφορά στην ιστορία όπου ένα παίκτης της  Florida κάθισε δίπλα σε ένα αγόρι που έτρωγε μόνος του. Το αγόρι εκείνο είχε επίσης αυτισμό, και αυτός ήταν ο λόγος που μαθεύτηκε η ιστορία.

«Αν αυτός ο παίκτης ποδοσφαίρου δεν είχε κάθισει δίπλα σε αυτό το παιδί, και αν δεν είχε γίνει είδηση, αυτό το παιδί θα εξακολουθούσε να κάθεται μόνο του σήμερα”, γράφει ο Cornelius και ελπίζει αυτό το post να εμπνεύσει τους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με τα  παιδιά με ειδικές ανάγκες.

“Παρακαλώ, πείτε στα παιδιά σας οτι τα άτομα με ειδικές ανάγκες καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα απ’ ότι νομίζουμε. Ξέρουν πότε οι υπόλοιποι τους αποξενώνουν. Ξέρουν πότε τους κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη τους (πολλές φορές το πίσω από την πλάτη τους γίνεται ακριβώς μπροστά στα μάτια τους, καθώς πιστεύουν οτι δεν πρόκειται να τους καταλάβουν). Περισσότερο όμως τους πονάει το γεγονός οτι τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Πιστέψτε με, τους πονάει – ακόμα και αν δεν είναι εμφανές σε εσάς και σε εμένα.”

Ο Cornelius  δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook πριν από μια εβδομάδα και έλαβε 50.000 κοινοποιήσεις.

Πηγή:  fox59.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Αυτισμός: Πώς να αναγνωρίσετε τα πρόωρα σημάδια (βίντεο)

Αυτισμός στο παιδί: ΟΛΑ τα πρώιμα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία

Αυτισμός: Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια του; (από 2 έως 18 μηνών)