Πότε μπορεί το μωρό μου να κοιμάται με κουβερτούλα;

Πότε μπορεί το μωρό μου να κοιμάται με κουβερτούλα;

κοιμάται με κουβερτούλα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία, το μωρό θα πρέπει να κοιμάται σε άδεια κούνια(χωρίς κουβέρτες, μαξιλάρια και λούτρινα) μέχρι τουλάχιστον να γίνει 12 μηνών. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών. Αντι για κουβέρτα μπορείτε να ντύσετε πιο ζεστά το μωρό ώστε να μην κρυώνει.

[babyPostAd] Μετά τον 12ο μήνα, οι πιθανότητες για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών μειώνονται δραστικά. Ο κίνδυνος της ασφυξίας επίσης μειώνεται γιατί το μωρό είναι πλέον σε θέση να γυρίσει και να αλλάξει πλευρό.

Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε ρυθμιστές θέσης ύπνου (όπως σφήνες), ειδικά στρώματα, ή οτιδήποτε άλλο ισχυρίζεται ότι μειώνει τον κίνδυνο του Συνδρόμου Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών . Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία , όχι μόνο αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να προστατεύσουν το μωρό σας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και ασφυξία κατά τη χρήση τους.

Μόλις το μωρό σας γίνει 12 μηνών, μπορεί να χρησιμοποιεί μια κουβέρτα ή κάποιο ειδικό παιχνίδι στην κούνια του, αλλά για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια καλό είναι να κρατήσετε την κούνια του σχετικά άδεια.

Για να συνοψίσουμε, η κατάλληλη ηλικία για να χρησιμοποιεί το μωρό κουβερτούλα ή μαξιλάρι, είναι η ηλικία στην οποία το μωρό θα είναι έτοιμο να μετακινηθεί από την κούνια στο κρεβάτι του.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που ΟΛΕΣ οι μαμάδες ξεχνάνε να φροντίσουν! 

Ένας μπαμπάς προειδοποιεί: «Προσοχή γονείς! Το μωρό μου παραλίγο να πνιγεί από την πιπίλα του!»

Μια μαμά προειδοποιεί: «Προσοχή γονείς – Το παιδί μου θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί!»