Πότε και πώς να μιλήσω στα παιδιά μου για τα ναρκωτικά;

Τα ναρκωτικά αποτελούν έναν ύπουλο καθημερινό κίνδυνο για όλες τις οικογένειες. Συνήθως αντιμετωπίζονται σαν μια μακρινή πραγματικότητα, που θα αντιμετωπιστεί κάποια στιγμή αργότερα. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πλέον, μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έχουν οι γονείς στο μυαλό τους. Πως ο πειραματισμός των παιδιών με το χασίς και τα παραισθησιογόνα χάπια ξεκινάει μόλις από την ηλικία των 11-12 χρόνων. Έχοντας στο νου μας αυτά τα νούμερα, η πρόληψη κατά των ναρκωτικών είναι κάτι που δε θα έπρεπε να μπαίνει σε λίστα αναμονής.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 18.00 με 21.00 και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 10:00 με 13:00 στο χώρο της Gordon Hellas, Κηφισίας 292, Κηφισιά (έναντι Citroen και Shell) για μια παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση με θέμα την «πρόληψη των ναρκωτικών και πότε μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου», με τον Γιάννη Αβραμίδη.

Το θέμα των ναρκωτικών είναι ένα ανεξάντλητο θέμα. Στόχος της παρουσίασης είναι να φιλτράρουμε αυτές τις πληροφορίες και να εστιάσουμε σε αυτές που είναι σημαντικές τόσο για τον γονέα όσο και για το παιδί. Να φωτίσουμε δηλαδή αυτές τις γκρίζες ζώνες, με τρόπο απλό και κατανοητό. Να ξεφύγουμε από τους μύθους και τους «μπαμπούλες» και να δώσουμε στα ναρκωτικά τη διάσταση που τους αναλογεί. Να κατανοήσουμε τους πραγματικούς κινδύνους και να φροντίσουμε να γίνουμε αρωγοί αυτών των πληροφοριών, ώστε να ενισχύσουμε τα παιδιά μας απέναντι στον κίνδυνο.

Σας  παρακαλούμε θερμά  όμως δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας  σε ένα από τα δύο τμήματα λόγω του ότι ο χώρος είναι περιορισμένος και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20€/άτομο και 30€/ζευγάρι.

Μετά από αυτή την παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση «Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών» που απευθύνεται σε παιδιά. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο τα  παιδιά των οποίων κάποιος από τους γονείς του έχει παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο παρουσίασης. Η συγκεκριμένη προϋπόθεση οφείλεται στην ιδιαιτερότητα του θέματος. Τα ναρκωτικά είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και οι αλήθειες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παρουσίασης χρειάζονται την υποχρεωτική, προηγούμενη έγκριση των γονέων.

Σύντομο βιογραφικό εισηγητή: Γιάννης Αβραμίδης

Ο Γιάννης Αβραμίδης, Person Centred Counselor & Supervisor, MSc University of Strathclyde, UK, αρχικά σπούδασε Marketing/Management στο Deree College και ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με τον τομέα των επιχειρήσεων. Η εμπλοκή του στο δρόμο των ναρκωτικών ως αδελφός χρήστη, ήταν αυτό που τον οδήγησε σε μια αλλαγή κατεύθυνσης τόσο προσωπικής, όσο και επαγγελματικής. Έχοντας ολοκληρώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα της Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, δούλεψε εθελοντικά για έντεκα χρόνια ως συντονιστής σε ομάδες αδελφών και συντρόφων χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική προσέγγιση και ταυτόχρονα απέκτησε το πτυχίο του στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS (Σύμβουλος PCA, University of Strathclyde). Στη συνέχεια απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο Master’s στη συμβουλευτική (MSc in Person Centred Counseling) με κύριο θέμα τα Ψυχοσωματικά και την Ψυχοσωματική Νόηση. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Parent Effectiveness Training της Gordon Hellas καθώς και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων. Σήμερα ασχολείται με τη συμβουλευτική καθώς και με διαλέξεις για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών.