Πρίγκιπας Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ | Η πρώτη τους μέρα στο σχολείο

Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ, με νάζι και γκριμάτσες. Ελαφρώς πιο βαριεστημένος ο πρίγκιπας Τζορτζ.

Λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι ανοίγουν εδώ στην Ελλάδα τα σχολεία, ανοίγουν τα Βρετανικά. Έτσι σήμερα για εκατομμύρια παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία είναι η πρώτη ημέρα στο σχολείο! Ανάμεσα σε αυτά που ξύπνησαν νωρίς νωρίς για το σχολείο και ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, για πρώτη φορά!

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, συνοδευόμενη από την μητέρα της Κέιτ Μίντλετον, τον πατέρα της πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον μεγάλο αδελφό της πρίγκιπα Τζορτζ, πέρασε την πύλη του Thomas’s Battersea.

Το Thomas’s Battersea είναι το σχολείο όπου εδώ και δύο χρόνια φοιτά ο πρίγκιπας Τζορτζ (ο πρίγκιπας Τζορτζ είχε πάει πρώτη φορά στο εν λόγω σχολείο πριν δύο χρόνια, συνοδευόμενος μόνο από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ καθώς η Κέιτ Μίντλετον ήταν έγκυος και υπέφερε από πρωινές ναυτίες). Ένα ιδιαίτερο σχολείο, με διαφορετικό πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων των παιδιών. Και απόλυτη προτεραιότητα στην ευγένεια. Γι’ αυτό και από την πρώτη τάξη διδάσκονται δράμα, ιστορία, ξένες γλώσσες, μουσική και μπαλέτο. Εκεί γνώρισε το μπαλέτο και ο πρίγκιπας Τζορτζ, το οποίο λατρεύει ιδιαίτερα και πρόσφατα έγινε στόχος διαφόρων σχολίων από παρουσιάστρια του BBC.

Η μικρή Σάρλοτ φορώντας τη στολή της, με τη γνωστή αυτοπεποίθησή της και τη γνωστή πονηριά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της (πολύ πρόσφατα έβγαλε για μια ακόμη φορά γλώσσα στους δημοσιογράφους) χαιρέτησε τη δασκάλα της, που την περίμενε στην είσοδο, σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Τζορτζ, που έμοιαζε λίγο περισσότερο βαριεστημένος (ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει παραδεχτεί ότι ο μεγάλος του γιος βαριέται το σχολείο) και ελαφρώς νυσταγμένος.

Η Κέιτ Μίντλετον υπέρλαμπρη, μαυρισμένη από τις διακοπές της, με ένα σικ φλοράλ φόρεμα και το μαλλί χτενισμένο λίγο πιο μοντέρνα απ’ ό,τι συνήθως, έκλεψε τις εντυπώσεις.

Πηγές του παλατιού μιλώντας στη Daily Mail ανέφεραν ότι η πριγκίπισσα Σάρλοτ ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένη που έφυγε από το νηπιαγωγείο για να πάει στο δημοτικό και ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ ήταν εξαιρετικά χαρούμενος που πλέον θα πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με την αδελφή του.

Τα δύο παιδάκια στο σχολείο δεν θα αποκαλούνται πρίγκιπες, καθώς στόχος του παλατιού και ειδικά των γονιών τους και του ίδιου του σχολείου είναι να μη γίνεται κανένας διαχωρισμός. Έτσι, στο σχολείο της η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα είναι γνωστή ως Σάρλοτ Κέιμπριτζ, όπως αντίστοιχα ο πρίγκιπας Τζορτζ, αυριανός βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, είναι γνωστός ως Τζορτζ Κέιμπριτζ.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έμοιαζε πολύ, πολύ νυσταγμένος.

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ με τον αδερφό της πρίγκιπα Τζορτζ και τους γονείς τους Κέιτ και Γουίλιαμ φτάνουν στο σχολείο (Φωτό: Aaron Chown/Pool via AP)

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, δε, μόλις εντόπισε τις κάμερες, ξεκίνησε το παιχνίδι της. Στην αρχή… δήθεν κρυβόταν!

Φωτό: Aaron Chown/Pool via AP

Αλλά τις χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ξεθαρρέψει. Και βέβαια δεν σταμάτησε στιγμή να κοιτάζει τους φωτογράφους, την ώρα που ο πρίγκιπας Τζορτζ αδιαφορούσε πλήρως.

Φωτό: Aaron Chown/Pool via AP

Και φυσικά έριξε και τη χαιρετούρα της… και έβγαλε ελαφρώς γλώσσα!

Φωτό: Aaron Chown/Pool via AP

Ώσπου εντόπισε τη δασκάλα και άλλαξε ύφος! Όπως και ο Τζορτζ!

Φωτό: Aaron Chown/Pool via AP

Στην αρχή με ελαφρά αδιαφορία την πλησίασαν…

Φωτό: Aaron Chown/Pool via AP

Μετά όμως η Σάρλοτ έδειξε τη γνωστή της περιέργεια. Με στιλ και ύφος «νέο πεδίο για ζαβολιές»!

Φωτό: Aaron Chown/Pool via AP