Προετοιμαστείτε για την επιλόχειο κατάθλιψη πριν…έρθει το μωρό!

Προετοιμαστείτε για την επιλόχειο κατάθλιψη πριν…έρθει το μωρό!

Προετοιμαστείτε για την επιλόχειο κατάθλιψη πριν...έρθει το μωρό!

Λένε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. 

Γιατί να μην εφαρμόσετε το παραπάνω ρητό και στην επιλόχειο κατάθλιψη; Δεν είναι ανάγκη να βρεθείτε προ εκπλήξεως ενώ μπορείτε να προετοιμαστείτε σωστά.

Αρχικά πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από νωρίς. Βρείτε άτομα που εμπιστεύεστε όπως η μαμά σας, η αδερφή σας ή οποιοσδήποτε άλλος. Ζητήστε τους να είναι δίπλα σας ανά πάσα στιγμή και να βρουν έναν τρόπο να σας βοηθήσουν όταν δουν ότι παρεκτρέπεστε. Είναι πολύ σημαντική η υποστήριξή τους.

Αυτή η γυναίκα θηλάζει τον ανιψιό της! Δείτε γιατί!

Ως γνωστόν οι νέες μαμάδες έχουν πολλούς φόβους σχεδόν για οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή τους. Μιλήστε από τώρα με τον γιατρό σας για ότι σας απασχολεί και λύστε όποιες απορίες μπορεί να έχετε. Επίσης ρωτήστε τον αν μπορείτε να του τηλεφωνείτε όποτε χρειάζεστε την συμβουλή του αφού γεννήσετε.

Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα  υγείας πριν γεννήσετε. Αν ξεκινήσετε να βγαίνετε βόλτες για περπάτημα , ασχολείστε με διάφορα πράγματα πριν την εγκυμοσύνη,  καλό θα ήταν να τα συνεχίσετε και μετά αφού γεννήσετε. Όταν έχετε να ασχολείστε και με άλλα πράγματα εκτός του μωρού θα νιώθετε καλύτερα. Ώρα για δράση λοιπόν!

Τέλος μην φορτώνετε τον εαυτό σας με πολλές πληροφορίες για τα μωρά που σας δίνει οποιοσδήποτε. Είναι ωραίο να θέλετε να έχετε σφαιρική άποψη, αλλά πρέπει να εμπιστευτείτε και το ένστικτό σας. Πάντα να εμπιστεύεστε τον εαυτό και να αποφασίζετε αυτό που θεωρείτε εσείς σωστό για το παιδί σας.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Οι στιγμές από τους πρώτους μήνες του μωρού σας, που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Είναι ασφαλές να σηκώνω το παιδί μου ενώ είμαι έγκυος;