Πρωινό γεύμα: 4 συνταγές που θα ξετρελάνουν τα μικρά σου!

Πρωινό γεύμα

Είναι βέβαιο πως ξέρεις πόσο μεγάλη αξία έχει το πρωινό, τόσο για σένα -και κάθε άλλο ενήλικο άτομο-, όσο και για τα παιδιά! Ένα πλούσιο και πλήρες γεύμα στο ξεκίνημα της ημέρας είναι σίγουρο ότι φορτίζει τις “μπαταρίες” σου, σε γεμίζει ενέργεια και ευεξία και σου δίνει δύναμη για την απαιτητική και γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητά σου.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το παιδί σου! Επιπλέον, για τα παιδιά το πρωινό γεύμα είναι ύψιστης σημασίας, αφού συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή ανάπτυξη -όπως και οι γενικότερες διατροφικές συνήθειες που υιοθετούν σε νεαρές ηλικίες- και το διδάσκουν ένα υγιές και ισορροπημένο πρότυπο. Γι’ αυτό και προσπαθείς με νύχια και με δόντια να μάθεις στο μικρό σου πως το πρωινό τους δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ! Και για να φτάσεις σε αυτό το σημαντικό “μάθημα”, είναι απαραίτητο να τους παρέχεις καθημερινά ένα ολοκληρωμένο γεύμα, με τα διατροφικά στοιχεία που έχουν ανάγκη σε αυτές τις ηλικίες!

Ωστόσο, ανάμεσα στη πρωινή ρουτίνα, που πρέπει να ξυπνήσεις τα παιδιά, να τα… πείσεις να πλύνουν το πρόσωπο και τα δόντια τους, να τα ντύσεις και να τα ετοιμάσεις για το σχολείο, τελικά ανακαλύπτεις συνεχώς πως τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα! Αν μέσα σε αυτά συνυπολογίσεις και το γεγονός πως και εσύ πρέπει να ετοιμαστείς για τη δουλειά… τότε τα πράγματα δυσκολεύουν! Άσε που τις περισσότερες φορές, τα παιδιά μπορεί να είναι ιδιαιτέρως απαιτητικοί… γευσιγνώστες! Δεν χρειάζεται, όμως, η καθημερινότητά σας να είναι χαοτική!

Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις τις πιο εύκολες και λαχταριστές συνταγές για πρωινό, που θα κάνουν ακόμη και τους πιο “δύσκολους” κριτές να… σπάσουν!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ- ΜΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Πρωινά ρολάκια ομελέτας με γέμιση πιπεριά

1

Στικ αυγόφετας με άρωμα κανέλα και βανίλια

2

“Γρανίτες” μπανάνας με κάλυψη από λιχουδιές

3

Σοκολατένιο smoothie με φυστικοβούτυρο

4