Πρωινό ξύπνημα | Η σωστή τελετουργία διαρκεί 23 λεπτά

Αν δεν είστε από εκείνους τους λιγοστούς που σηκώνονται με ευκολία το πρωί και γεμάτοι ενέργεια, τότε θα ανήκετε στην πλειοψηφία που θεωρεί το πρωινό ξύπνημα καθημερινή ταλαιπωρία.

Κι όμως το πρωινό ξύπνημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει την υπόλοιπη ημέρα σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο λαός λέει πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Αν η πρωινή σας ρουτίνα είναι γεμάτη με κακές συνήθειες, τότε είναι πολύ πιθανό το υπόλοιπο της μέρας σας να μην εξελιχθεί όπως θα θέλατε.

Για να προλάβετε το κακό και να έχετε ένα πρωινό ξύπνημα που θα σας εγγυηθεί μια παραγωγική μέρα δεν έχετε παρά να αφιερώσετε 23 λεπτά.

Γράψτε 3 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες

Αν επικεντρωθείτε στην ευγνωμοσύνη, τότε θα θέσετε τη βάση για να είστε αισιόδοξοι όλη την ημέρα. Γράψτε σε ένα χαρτί 3 πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη και αμέσως θετικά συναισθήματα θα σας κυριέψουν.

Απαιτούμενος χρόνος: 2 λεπτά

Σημειώστε την θετική σκέψη της ημέρας

Αγοράστε ένα τετράδιο και σημειώστε κάθε μέρα μια θετική σκέψη, μια όμορφη εμπειρία που βιώσατε την προηγούμενη μέρα ή έναν ρεαλιστικό στόχο που θέλετε να πετύχετε. Δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από νωρίς το πρωί, για να εξετάσετε τους στόχους σας και τους τρόπους με τους οποίους θα τους κάνετε πραγματικότητα.

Απαιτούμενος χρόνος: 2 λεπτά

Ξεκινήστε γυμναστική εδώ και τώρα

Η άσκηση σας δίνει ενέργεια και σας χαρίζει ευεξία για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ είναι ένας καλός τρόπος εκτόνωσης. Η πρωινή γυμναστική θα σας κάνει να δείτε τη διαφορά, όχι μόνο στο σώμα και τη διάθεση σας, αλλά και στην αποδοτικότητα στην εργασία σας.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Διαλογιστείτε χωρίς δεύτερη σκέψη

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί πως έχει απίστευτα οφέλη για την συνολική μας υγεία, ψυχική και σωματική. Στην πραγματικότητα λειτουργεί ως «φάρμακο» της ψυχής αλλά και ως ασπίδα για ασθένειες, όπως έχει αποδείξει πλήθος ερευνών. Ο πρωινός διαλογισμός μπορεί να σας προσφέρει την καθαρότητα και τη ηρεμία που έχετε ανάγκη στο ξεκίνημα της ημέρας.

Απαιτούμενος χρόνος: 2 λεπτά

Εκφράστε ένα θετικό συναίσθημα σε κάποιον μέσω mail ή sms

Διαθέστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να πείτε σε κάποιον από τον περίγυρο σας κάτι όμορφο. Μια θετική σκέψη, μια όμορφη καλημέρα ή έναν καλό λόγο σε κάποιον που αγαπάτε και νοιάζεστε.

Απαιτούμενος χρόνος: 2 λεπτά