“Προκαλώ τοκετό.” Τι ακριβώς είναι και πώς γίνεται;

“Προκαλώ τοκετό.” Τι ακριβώς είναι και πώς γίνεται;

Μερικές φορές ο τοκετός χρειάζεται λίγη βοήθεια για να αρχίσει και αυτό ονομάζεται «επαγωγή, πρόκληση».

Συνήθως γίνεται όταν η ημερομηνία του τοκετού έχει περάσει και είναι συχνά μετά τις 41 ή 42 εβδομάδες. Αυτό επίσης μπορεί να συμβεί αν υπάρχουν κάποια ιατρικά προβλήματα, όπως ο διαβήτης, νεφρική νόσος ή προεκλαμψία. Ή αν σπάσουν τα νερά σας και δεν έχει αρχίσει ακόμη η κανονική διαδικασία της γέννησης. Και αυτό γίνεται για την πρόληψη τυχόν λοίμωξης στη μητέρα ή το μωρό.

8 συμβουλές για ταξίδι με παιδιά

Η «πρόκληση» αυτή συχνά συμβαίνει με τη βοήθεια της μαίας, η οποία αφού εξετάσει τον τράχηλο της μήτρας, θα προσπαθήσει να τον «ανοίξει» τραβώντας λίγο τις μεμβράνες και αυτό μπορεί να βοηθήσει να αρχίσουν οι συστολές. Είναι λίγο δυσάρεστο για την μέλλουσα μανούλα. Άλλος ένας τρόπος είναι η χρήση προσταγλανδίνης για την πρόκληση τοκετού. Εισάγεται στον κόλπο και βοηθά να αρχίσουν οι συστολές.

Συνήθως περιμένουν έξι ώρες και αν χρειαστεί μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία αυτή. Το μωράκι παρακολουθείται σε όλη αυτή τη διαδικασία, όπως επίσης πως έρχονται οι συσπάσεις και πως είστε, εσείς και το μωράκι σας. Αν και πάλι αυτό δεν λειτουργήσει για να αρχίσουν οι συσπάσεις και ο τοκετός, τότε ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει μία ορμόνη που βοηθά το σώμα να συστέλλεται και τον τράχηλο της μήτρας να διασταλεί.

Αρχίζουν την παροχή της ορμόνης σιγά – σιγά και μετά αυξάνουν την ροή μέχρι να υπάρχουν τέσσερις συστολές κάθε 10 λεπτά.

Στο βίντεο η μαία Miriam Martin, περιγράφει την πρόκληση τοκετού και τι αυτή περιλαμβάνει.  

Δείτε το βίντεο εδώ
paidorama.com

Μετά από μια άσχημη εμπειρία έρχεται κάτι όμορφο…

Είναι έτοιμο το σώμα σας για ένα δεύτερο μωρό;