Πρόκειται να γεννήσεις μέσα στις γιορτές; Ακόμα καλύτερα!

Πρόκειται να γεννήσεις μέσα στις γιορτές; Ακόμα καλύτερα!

γεννήσεις μέσα στις γιορτές

από την Ιωάννα Μίχαλου

Έχεις μπει στο μήνα σου και αυτός τυχαίνει να είναι ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου. Ακόμα και να μην ήταν ο μήνας με τη μεγαλύτερη λάμψη, για σένα θα γινόταν αυτόματα αφού θα φέρεις στον κόσμο το μωρό σου. Σκέψου, όμως, πόσο πιο όμορφο είναι το γεγονός ότι το πιο σημαντικό συμβάν της ζωής σου θα λάβει χώρα την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου! Το γεγονός ότι θα γεννήσεις μέσα στα Χριστούγεννα έχει πολλές όμορφες πτυχές.

Έχεις καλύτερη ψυχολογία

Αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο! Τα Χριστούγεννα έχουμε όλοι καλύτερη ψυχολογία και αυτό θα σου κάνει ομολογουμένως πάρα πολύ καλό, καθώς θα σε ηρεμήσει και θα δώσει άλλη πνοή στην καθημερινότητά σου μέχρι να γεννήσεις.

Το σπίτι σου είναι ζεστό και όμορφο
Έχεις στολίσει και το σπίτι σου είναι στα καλύτερά του. Το κλίμα είναι καλό, αφού τέτοιες ημέρες δεν έχει φυσικά ζέστη, αλλά ούτε πλέον πολύ κρύο, ενώ τα σπίτια είναι κατά κύριο λόγο πιο ζεστά αυτές τις ημέρες.  Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να μπορείς να υπάρχει μέσα στο γιορτινό σου σπίτι, περιμένοντας με αγωνία το μωρό σου.

Τρία πράγματα που διευκολύνουν τη γυναίκα τις ημέρες μετά τη γέννα

Είναι όλα πιο ήρεμα
Αν δεν έχεις μαγαζί ή κατάστημα, εσύ ή ο καλός σου, τότε θα έχεις διαπιστώσει ότι ο φόρτος εργασίας αρχίζει και μειώνεται όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Όλα μπαίνουν σε πιο γιορτινούς ρυθμούς. Αυτό θα κάνει πιο εύκολη την παρουσία των δικών σου ανθρώπων όσο είσαι στο μαιευτήριο και τις πρώτες ημέρες στο σπίτι, ενώ στην ίδια την κλινική δε θα επικρατεί πανικκός, καθώς μη έκτακτες εξετάσεις και χειρουργεία θα έχουν μεταφερθεί στο νέο χρόνο.

Γιορτή, από όλες τις απόψεις!
Μέσα στο σπίτι σου όλα θα είναι πάντα λίγο πιο γιορτινά από ότι στα υπόλοιπα. Δε θα έχεις να γιορτάσεις μόνο τη γιορτή της αγάπης, αλλά τα γενέθλια του παιδιού σου. Μια ακόμη πινελιά ομορφιάς, λοιπόν, θα τυλίγει αυτές τις ημέρες το ημερολόγιό σου.

Πηγή: dearmom.gr

Διαβάστε ακόμη:

20 πράγματα που πρέπει να κάνεις τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννα

Γέννα και τοκετός: 6 μύθοι καταρρίπτονται!