ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Αρχική Χωρίς κατηγορία Η πρόωρη εφηβεία επηρεάζει το βάρος των κοριτσιών

  Η πρόωρη εφηβεία επηρεάζει το βάρος των κοριτσιών

  Η πρόωρη εφηβεία επηρεάζει το βάρος των κοριτσιών

  πρόωρη εφηβεία

  Ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, αποκάλυψαν πως τα κορίτσια που έχουν νωρίς την πρώτη τους περίοδο είναι πιθανότερο να έχουν αρκετά παραπάνω κιλά ως ενήλικες.

  Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

  [babyPostAd]Οι ερευνητές με  επικεφαλής τον δρα Ντιπέντερ Γκιλ της Σχολής Δημόσιας Υγείας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας International Journal of Obesity, μετά από ανάλυση στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών.

  Διαπιστώθηκε ότι όσο νωρίτερα αρχίζει η περίοδος ενός κοριτσιού, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να έχει μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος μετά την ενηλικίωση. Η πρώτη περίοδος, γνωστή και ως εμμηναρχή, σηματοδοτεί τη βιολογική έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια.

  Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν γονίδια τα οποία σχετίζονται με την πρόωρη έναρξη της περιόδου και της εφηβείας, έχουν επίσης μεγαλύτερο βάρος αργότερα.

  Αν και αυτό υποδηλώνει ότι ίσως υπάρχει ένα γενετικό υπόβαθρο στη σχέση ανάμεσα στην πρόωρη εφηβεία και στην κατοπινή παχυσαρκία, παραμένει ασαφές, σύμφωνα με τους ερευνητές, για ποιο λόγο η πρόωρη ορμονική ωρίμανση του σώματος ενός κοριτσιού επιδρά στο βάρος του σε βάθος χρόνου.

  Πηγή:  4moms.gr