“Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τη διάγνωση του γιου μου για διαβήτη τύπου 1…”

“Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τη διάγνωση του γιου μου για διαβήτη τύπου 1…”

Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τη διάγνωση του γιου μου για διαβήτη τύπου 1

Αγαπητέ μου εαυτέ, δύο χρόνια πριν,

Γεια σου, εγώ είμαι. Δηλαδή εσύ. Δηλαδή εμείς. Γεια! Θέλω να σου πω μερικά πράγματα σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί σε εσένα και θέλω να θυμάσαι ένα πολύ σημαντικό πράγμα: πάρε βαθιές αναπνοές γιατί όλα θα είναι εντάξει. Το υπόσχομαι.

[babyPostAd] Ξέρω ότι έχεις αποστασιοποιηθεί από την άπνοια ύπνου του Owen και τα τρίτα του γενέθλια και τις χειρουργικές επεμβάσεις του για να αφαιρέσει τις αμυγδαλές του και τις αδενοειδείς του, αλλά έχεις παρατηρήσει ότι ο Daniel πίνει πάρα πολύ; Ότι έχει μια ακόρεστη όρεξη; Ότι έχει κάποια άλλα πολύ συγκεκριμένα συμπτώματα; Δεν το έχεις παρατηρήσει, ε; Σκέψου ξανά, άκουσε τις ανησυχίες του συζύγου σου και παρακολούθησε τι πραγματικά τι συμβαίνει. Βαθιά μέσα σου, μπορείς να το δείς; Όχι; Εντάξει, είναι εντάξει…

Θα ήθελα να σε προειδοποιήσω τότε – σε μόλις λίγες μέρες, στις 18 Ιουνίου, θα συνειδητοποιήσεις ότι κάτι είναι δραματικά λάθος με τον Daniel και θα τον πας στον παιδίατρο. Θα είσαι ταυτόχρονα σε σχεδόν πανικό και σε πλήρη άρνηση. Θα απορρίψει τις ανησυχίες σου, λέγοντας πόσο υγιές φαίνεται το αγόρι μας, θα κάνει το κετονικό τεστ εκεί μέσα στο γραφείο και όταν γυρίσει θα επιβεβαιώσει την είδηση ​​ότι ο τέλειος, όμορφος, υγιής 4μιση ετών γιος σου έχει διαβήτη τύπου 1! 

Η έκφραση σοκ στο πρόσωπο του, η απολογία του και η έκκληση της νοσοκόμας θα σε ταράξει. Κάποιο μικρό κομμάτι σου θα σκεφτεί: “Μπορούμε να πάμε πρώτα στο μπάρμπεκιου αποφοίτησης και στη συνέχεια να πάμε στο νοσοκομείο;” Θα σκεφτείτε αμέσως, “Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στ’ αλήθεια. Αυτό πρέπει να είναι ένα λάθος. “

Δεν είναι λάθος, δυστυχώς. Καθώς ο ίδιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα, για ένα άγνωστο χρονικό διάστημα, ο αριθμός σκέψεων που διαπερνούν το κεφάλι σου θα είναι ανυπολόγιστος και θα κυμαίνεται από τον προβλέψιμο έως τον παράλογο. Θα περάσεις πολλές ώρες τις επόμενες 3 ημέρες προσπαθώντας να μην κλαις μπροστά στον Daniel (ή κάποιον άλλο), βάζοντας τη μάσκα του γενναίου προσώπου και μαθαίνοντας όσα μπορείς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα είσαι συγκλονισμένη και ανήσυχη, ίσως περισσότερο ανήσυχη από ποτέ, καθώς θα βρίσκεσαι στο νοσοκομειακό κρεβάτι, στο οποίο ξαπλώνει το αγόρι μας. Το άγχος θα επιδεινωθεί στις επόμενες μέρες, λυπάμαι που σου το λέω.

Θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες. Καθώς προσαρμόζετε τη ζωή με τον διαβήτη στην οικογένεια, θα είναι μεγάλη δοκιμασία και θα γίνουν πολλά λάθη, μεγάλη απογοήτευση και περισσότερη ενοχή από ό, τι μπορείς να φανταστείς. Θα αισθανθείς σαν να παραμελείς τον Owen, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο περνάς μαζί του, και αυτή η ενοχή θα σε κάνει να θυμώνεις, όπως και η συμπεριφορά του. Προσπάθησε να έχεις υπομονή μαζί του και με τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις. Θα ζεις επίσης με έναν παράλογο φόβο, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες: θα φοβάσαι ότι θα πεθάνει στον ύπνο του, ότι θα πεθάνει όταν γυρίσεις την πλάτη σου, ότι το σάκχαρο του αίματος θα πέσει τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβεις να κάνεις τίποτε… Είναι ένας παράλογος και γελοίος φόβος, αλλά θα καταλάβει τις σκέψεις σου και δεν θα μπορείς να ξεφύγεις και θα ψάχνεις στο Facebook για να βρεις ομάδες υποστήριξης από άλλους γονείς στην περίπτωσή με σας, οι περισσότεροι από αυτούς θα ενισχύσουν τους παράλογους φόβους σας.

Εδώ είναι τα καλά νέα: Μπορώ να σου υποσχεθώ, με όλη τη σιγουριά και τη σοφία κάποιου που ανέβηκε στο Έβερεστ και έζησε να πει την ιστορία του, ότι όλοι θα είστε καλά και ότι η ζωή θα γίνει και πάλι όπως πριν – συναισθηματικά τουλάχιστον . Σας υπόσχομαι ότι θα ξεπεράσετε το φόβο και τα συναισθήματά σας, ώστε ο γάμος σας να γίνει ισχυρότερος επειδή θα στηρίζετε ο ένας τον άλλο με δύναμη και ότι η οικογένειά σας θα επιβιώσει άθικτη και με χάρη. Ο διαβήτης θα είναι πάντα παρών στη ζωή σας, ναι, αλλά θα γίνει περισσότερο σαν ένα επιπλέον μέλος της οικογένειας. Η αποδοχή της ζωής του από τον Daniel και η κατάκτηση αυτής και άλλων προκλήσεων θα αποτελέσουν παράδειγμα για όλους εσάς που θα ακολουθήσετε.

Εδώ που στέκομαι εγώ τώρα, 2 χρόνια μετά τη διάγνωση του παιδιού μας, η ζωή είναι καλή, αυτός είναι καλά, η οικογένειά μας είναι καλά και ο διαβήτης δεν είναι μόνιμη ανησυχία όπως νόμιζα ότι θα ήταν. Έχω γίνει ένας σχετικά έμπειρος και πολύ παθιασμένος υποστηρικτής για όλους όσους έχουν διαβήτη τύπου 1. Έχω ολοκληρώσει το μάστερ μου, με τιμητικές διακρίσεις. Έχω ακόμη χειριστεί με χαριτωμένο τρόπο μια διάγνωση αυτισμού και βλέποντας το εκπληκτικό αγόρι μας να μαθαίνει να διαβάζει είναι η επιβράβευση μου. Είμαι εδώ για να σου πω ότι 2 χρόνια από τώρα όλα τα πράγματα που αισθάνεσαι τώρα και πρόκειται να περάσεις θα είναι ένα πολύ απομακρυσμένο παρελθόν και θα είναι καιρός να κοιτάξεις προς τα εμπρός και να αγκαλιάσετε ένα νέο μέλλον.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή