Πρώτη γνωριμία με τη δασκάλα του παιδιού σας: 10 tips για να στεφθεί με επιτυχία
Η δασκάλα ή ο δάσκαλος έχει σημαντική θέση στη ζωή του παιδιού και ο ρόλος του είναι πολύτιμος για την εξέλιξη του παιδιού σας. Όχι μόνο γιατί θα του μεταδώσει γνώσεις, αλλά και γιατί είναι εκείνη/ος που θα διδάξει στο παιδί πολύτιμα πράγματα για τη ζωή.
[babyPostAd]Και μην ξεχνάτε ότι για μία ολόκληρη σχεδόν χρονιά, η δασκάλα είναι εκείνη που θα περνάει πολλές ώρες με το παιδί, άρα θα το γνωρίσει καλά, θα το ψυχολογήσει και θα γνωρίζει για εκείνο πράγματα και συμπεριφορές, που ενδεχομένως οι γονείς να μην είναι σε θέση να ξέρουν ή να έχουν καταλάβει για το παιδί τους.
Όπως καταλαβαίνετε, οι γονείς και η δασκάλα είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή ενός παιδιού, γι’ αυτό και οι μεταξύ σας σχέσεις θα πρέπει να είναι άριστες, να συνεργάζεστε, να επικοινωνείτε τακτικά και κυρίως να υπάρχει ειλικρίνεια και σεβασμός και από τις δύο πλευρές. Κι επειδή, η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», είναι σημαντικό η πρώτη συνάντηση σας με τα δασκάλα να στεφθεί με επιτυχία, ώστε να μπορέσετε να συνεργαστείτε άψογα όλη τη χρονιά.
Ιδού 10 tips για να πάει καλά η πρώτη γνωριμία σας:
1. Να είστε και οι δύο γονείς στη συνάντηση
Μέσα στη χρονιά δεν θα είναι πάντα εύκολο να είστε και οι δυο γονείς στις συναντήσεις με τη δασκάλα. Ωστόσο, είναι σημαντικό στην πρώτη συνάντηση να είστε και οι δύο.
2. Χαμογελάστε όταν τη δείτε
Η πρώτη επαφή είναι το παν. Υποδεχτείτε τη δασκάλα με εγκαρδιότητα και ένα πλατύ χαμόγελο.
3. Συστηθείτε της
Συστηθείτε της. Πείτε τα ονόματα σας, ποιο παιδάκι έχετε. Ζητείστε και το δικό της, που θα σας το αναφέρει ούτως ή άλλως.
4. Μιλήστε για εσάς
Αναφέρετε αν μένετε κοντά, αν εργάζεστε, που εργάζεστε. Αν έχετε ένα παιδάκι ή περισσότερα. Γενικά, δώστε κάποιες πληροφορίες που θα της φανούν χρήσιμες.
5. Ενημερώστε την σχετικά με το παιδί
Δώστε της κάποιες πληροφορίες, σχετικά με το παιδί. Ενημερώστε την για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, αν το καλοκαίρι κάνατε κάποιες επαναλήψεις ή είχατε κάποιον δάσκαλο που το διάβασε. Ενημερώστε την για το επίπεδο γνώσεων του παιδιού σας. Ή αν έχει συμβεί μέσα στο καλοκαίρι κάποιο γεγονός, που το έχει επηρεάσει, και του έχει δημιουργήσει άγχος, όπως ο ερχομός ενός νέου μέλους, ένα διαζύγιο ή μία απώλεια.
6. Ζητείστε να μάθετε για την τάξη
Ζητείστε να μάθετε περισσότερα για την τάξη. Πόσα παιδιά έχει, ποιο είναι το επίπεδο της τάξης, αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους μαθητές. Αν δυσκολεύει το έργο της.
7. Γίνετε συγκεκριμένοι στις απορίες σας
Πριν τη συνάντηση, καλό είναι να έχετε φτιάξει μία λίστα με απορίες. Ρωτήστε τη, λοιπόν, όσα σας προβληματίζουν ή δεν καταλαβαίνετε. Ρωτήστε την πώς μπορείτε να βοηθήσετε, τι θα πρέπει να κάνετε στο σπίτι. Πώς να βοηθήσετε το παιδί με το διάβασμα ή με τις εργασίες. Επίσης, μπορείτε να ρωτήσετε τη γνώμη της, για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαβάζει ένα παιδί, ειδικά όταν δεν του αρέσει το διάβασμα.
8. Ρωτήστε την για τη μέθοδο διδασκαλίας που εφαρμόζει
Δεν είστε ούτε περίεργοι, ούτε αδιάκριτοι αν τη ρωτήσετε για τη μέθοδο διδασκαλίας που εφαρμόζει. Ζητείστε να μάθετε περισσότερα του τύπου: αν θα δίνει εργασίες στο σπίτι και άλλες λεπτομέρειες.
9. Ρωτήστε τη για τα συμπεριφορά του παιδιού
Σίγουρα, στην πρώτη συνάντηση, είναι νωρίς για να έχει η δασκάλα μία ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη για τον χαρακτήρα του παιδιού. Ωστόσο, μία εικόνα για τη συμπεριφορά του, θα την έχει. Μη διστάσετε, λοιπόν, να τη ρωτήσετε. Και κυρίως, μη δυσανασχετήσετε, αν ακούσετε κάτι, που ενδεχομένως δεν σας αρέσει. Σκεφτείτε ότι η δασκάλα μπορεί να βλέπει συμπεριφορές του παιδιού σας σε σχέση με άλλα παιδάκια, που εσείς δε βλέπετε στο σπίτι. Αν, λοιπόν, έχει εντοπίσει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, ρωτήστε τη σχετικά, συμβουλευτείτε την, συνεργαστείτε και ανανεώνεστε το ραντεβού σας.
10. Δώστε το τηλέφωνό σας
Πριν την αποχαιρετήσετε, δώστε το τηλέφωνο σας. Μπορείτε να της δώσετε και το e mail σας και εξηγήστε της ότι θα είστε πάντα εκεί σε ο, τι σας χρειαστεί. Να μη διαστάσει να επικοινωνήσει μαζί σας.
Πηγή: hashtagsroom.com