Ψητά μήλα με κανέλλα

Μπορεί να μην σου ακούγεται όσο «γλυκό» θα ήθελες, όμως αξίζει να το δοκιμάσεις για να αλλάξεις γνώμη. Η ιδανική συνταγή, ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε δίαιτα και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς γλυκό!

Έτοιμο σε 40’

Υλικά για 4 μερίδες

4 μήλα

1 πορτοκάλι (ο χυμός του)

1 κουταλιά μέλι

2 καρύδια (η ψίχα τους)

Κανέλλα σε σκόνη

Εκτέλεση

– Πλένουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κοτσάνι και το εσωτερικό που περιέχει τα κουκούτσια και το σκληρό μέρος του φρούτου (προσέχουμε να μην ανοίξουμε τρύπα και στο κάτω μέρος του μήλου)

– Παπασπαλίζουμε το εσωτερικό με κανέλλα

– Ανακατεύουμε το χυμό του πορτοκαλιού με το μέλι

– Στην τρύπα που έχει δημιουργηθεί τοποθετούμε τα καρύδια

– Ρίχνουμε το χυμό με το μέλι στην τρύπα

– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40’

Extra tip:  Αν το θέμα «θερμίδες» δεν μας απασχολεί, συνοδεύουμε το ψημένο μήλο μας με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Είναι απλά υπέροχο!