Ραγάδες στην εγκυμοσύνη – Μπορούν να προληφθούν;

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη – Μπορούν να προληφθούν;

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Ένα θέμα που αφορά όλες τις μαμάδες στην εγκυμοσύνη είναι οι ραγάδες! Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να μην εμφανιστούν;

Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

[babyPostAd]Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν το δέρμα έχει τεντωθεί πέρα από την ικανότητα του ιστού να επιστρέψει πίσω στο αρχικό του σχήμα. Η ελαστίνη και το κολλαγόνο που υπάρχει φυσικά στο δέρμα μας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην ταχεία ανάπτυξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ραγάδες σχετίζονται με την αυξανόμενη κοιλίτσα της εγκύου ή το αυξημένο μέγεθος του μαστού, αν και οποιοδήποτε άτομο μπορεί να αποκτήσει ραγάδες εάν πάρει απότομα βάρος σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός τους.

Οι ραγάδες τείνουν να είναι μακριές κόκκινες ή ροζ γραμμές, συνήθως κάθετες παρά οριζόντιες και μπορεί να φαγουρίζονται λίγο. Μετά την εγκυμοσύνη συνήθως εξασθενούν ή φαίνονται σαν ανοιχτές ροζ ή ασημένιες γραμμές, που δεν είναι τόσο αισθητές. Εάν έχετε πιο σκούρο τόνο δέρματος, μπορεί να φαίνονται πρώτα πιο σκούρες καφέ ή μωβ, αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν σε μικρές γυαλιστερές γραμμές.

Μπορώ να τις αποτρέψω;

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τύπους δέρματος και μπορεί να έχετε μεγαλύτερη ελαστικότητα στο δέρμα σας. Εάν έχετε μεγαλύτερη ελαστικότητα, οι ραγάδες μπορεί να μην εμφανιστούν καθόλου, ή να αποκτήσετε μόνο λίγες.

Εάν η αύξηση βάρους είναι σταδιακή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσετε ραγάδες. Το ξέρουμε οτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δύσκολο να ελέγξετε την ανάπτυξη της κοιλιάς σας, αλλά σε γενικές γραμμές εάν προσέχετε τη διατροφή σας και πάρετε αργά τα κιλά σας, η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Ακόμα κι αν το δέρμα σας δεν γίνει ξηρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ενυδάτωση μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το δέρμα στην κοιλιά, τα χέρια, τα πόδια και το στήθος πιο εύπλαστο. Αυτό μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των ραγάδων.

Μπορείτε ακόμη να βοηθήσετε την ενυδάτωση του με δίαιτα με πολύ νερό, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κίτρινα φρούτα και λαχανικά (φυσικές πηγές βιταμίνης Α).

Οι ενυδατικές κρέμες βοηθούν;

Οι κρέμες, οι ενυδατικές και τα λάδια είναι ασφαλή κατά την εγκυμοσύνη για να βοηθήσει το δέρμα να μείνει εύκαμπτο.

Παρ’ όλα αυτά, μερικά προϊόντα περιέχουν αιθέρια έλαια που απαγορεύονται καυτά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επομένως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ασφαλή συστατικά.

Οι περισσότεροι πάροχοι ομορφιάς και υγείας πάντως δεν πιστεύουν την αποτελεσματικότητα προϊόντων κατά των ραγάδων, αν και πολλές γυναίκες ορκίζονται στα αγαπημένα τους λαδάκια.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή