Ριγκατόνι με πικάντικη σάλτσα
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. ριγκατόνι
- 5 λίτρα νερό
- 50 γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή χυμό εμπορίου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- ½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα ριγκατόνι και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
- Σερβίρουμε σε πιάτο με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: Cooklos.gr