Σεμεδάκια της γιαγιάς: Μάθετε πώς θα τα βάλετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

σεμεδάκι

Μπορεί τα σεμεδάκια της γιαγιάς να σας φαίνονται παλιομοδίτικα αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας αλλάξουμε γνώμη και να σας δείξουμε άπειρες χρήσεις και ιδέες για να τα φέρετε και πάλι στο προσκήνιο με τους πιο μοντέρνους και εναλλακτικούς τρόπους.

1Διακοσμήστε το τραπεζομάντιλο

Διακοσμήστε ένα παλιό απλό μονόχρωμο τραπεζομάντιλο με μερικά σεμεδάκια στο τελείωμά του.

Πάρτε ένα απλό μονόχρωμο τραπεζομάντιλο και ράψτε στα τελειώματα του και περιμετρικά, μερικά σεμεδάκια της αγαπημένης σας γιαγιάς. Δεν χρειάζεται τα σεμεδάκια να είναι ολόιδια μεταξύ τους, ούτε να έχουν το ίδιο μέγεθος. Ίσα-ίσα που όσο πιο ασύμμετρα ραμένα είναι τόσο πιο ενδιαφέρον θα είναι το αποτέλεσμα.

2Φτιάξτε τραπεζομάντιλο από σεμεδάκια

Ενώστε σεμεδάκια μεταξύ τους ράβοντάς τα για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μακρόστενο σεμέν.

Ενώστε διάφορα σεμεδάκια μεταξύ τους ράβοντάς τα ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο μεγάλο τραπεζομάντιλο. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό και θα προσθέσει στιλ και χαρακτήρα στη διακόσμηση του σαλονιού ή της τραπεζαρίας σας.

3Δημιουργήστε έναν πίνακα για τον τοίχο σας

Ντύστε έναν απλό μονόχρωμο καμβά με τα σεμεδάκια της γιαγιάς.

Ράψτε μερικά σεμεδάκια διαφόρων σχημάτων και σχεδίων μεταξύ τους και «ντύστε» με αυτά έναν απλό μονόχρωμο καμβά. Για να κολλήσετε τα σεμεδάκια σας πάνω στον καμβά θα χρειαστείτε κόλλα κολαρισματος ή απλή κόλλα χειροτεχνίας την οποία θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής. Διακοσμήστε τον τοίχο στο χολ ή στο υπνοδωμάτιο με αυτό το εντυπωσιακό έργο της αγαπημένης σας γιαγιάς.

4Φτιάξτε μια εναλλακτική κουρτίνα

Ενώνοντας πολύχρωμα σεμεδάκια μπορείτε να φτιάξετε την πιο όμορφη και εναλλακτική κουρτίνα.

Με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως μπορείτε να φτιάξετε μια όμορφη κουρτίνα. Ενώστε μονόχρωμα ή πολύχρωμα σεμεδάκια και δημιουργήστε μια πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη κουρτίνα για την κουζίνα σας. Καλό είναι η κουρτίνα να μην φτάνει μέχρι το τελείωμα του παραθύρου αλλά να τελειώνει πάνω από τη μέση του για ένα πιο στιλάτο αποτέλεσμα.

5«Ντύστε» μια λάμπα

Κολλήστε στο εξωτερικό μέρος ενός φωτιστικού σεμεδάκι για να του δώσετε στιλ.

Ντύστε το εξωτερικό μέρος ενός φωτιστικού ή ενός πορτατίφ με ένα σεμεδάκι. Η χειροποίητη αυτή δαντέλα προσθέτει στιλ στο χώρο και χαρίζει μια ρομαντική νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορείτε να κολλήσετε το σεμεδάκι πάνω στο φωτιστικό χρησιμοποιώντας μια κόλλα κολλαρίσματος ή απλή κόλλα χειροτεχνίας (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής).

6Διακοσμητική βαλίτσα

Τελευταία αποτελεί μεγάλο trend η διακόσμηση παλιών βαλιτσών στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο. Κολλήστε πάνω στις vintage βαλίτσες σας μερικά σεμεδάκια για ακόμα πιο εντυπωσιακό και προσεγμένο αποτέλεσμα και χρησιμοποιήστε τις ως διακοσμητικά ή και ως τραπεζάκια.

Προσοχή Παρόλο που υπάρχουν ένα σωρό ιδέες για να διακοσμήσετε με τα σεμεδάκια της γιαγιάς σας, θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε μην το παρακάνετε. Για παράδειγμα, το ντύσιμο μιας ολόκληρης πολυθρόνας με παλιά σεμεδάκια δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

thehomeissue_semedaki012
Προσοχή να μην το παρακάνετε με τα σεμεδάκια της γιαγιάς.

Τip Μπορείτε να μακρύνετε την κουρτίνα σας προσθέτοντας στο τελείωμα μερικά σεμεδάκια. Αυτό το τρικ είναι υπέροχο σε περίπτωση που μόλις μετακομίσατε και συνειδητοποιήσατε πως οι παλιές κουρτίνες σας είναι πολύ κοντές στο καινούριο σας σπίτι. Για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε χωρίς ράψιμο, αγοράστε μια θερμοκολλητική υφασμάτινη ταινία, τοποθετήστε την στην ένωση και απλά σιδερώνοντας θα ενωθούν τα κομμάτια. Την ίδια ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για να κοντύνετε κουρτίνα χωρίς ράψιμο.

thehomeissue_semedaki06
Προσθέστε μήκος στις κουρτίνες σας ράβοντας μερικά σεμεδάκια στο τελείωμα τους.

7Διακοσμητικά μπουκάλια

Πολλά διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι θα μεταμορφωθούν κολλώντας πάνω τους σεμεδάκια.

Πάρτε απλά γυάλινα πολύχρωμα μπουκάλια και κολλήστε πάνω τους σεμεδάκια. Αμέσως τα μπουκάλια σας θα αποκτήσουν στιλ και θα ανανεωθούν. Διακοσμήστε με αυτά το σαλόνι αλλά και το υπνοδωμάτιό σας.