Σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης | Μύθοι και αλήθειες.

Attachment-2

Σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει πολλούς κοινούς μύθους σχετικά με το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αλήθεια είναι πως το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως ασφαλές στις περισσότερες περιπτώσεις. Ποιοι είναι οι πιο κοινοί μύθοι και ποια είναι η πραγματικότητα;

  • 1ος Μύθος: Μπορεί το σεξ να πονέσει το μωρό;

Το σεξ δεν μπορεί να βλάψει σωματικά το νερό.Το σεξ επιτρέπεται εκτός αν το έχει απαγορεύσει ο γιατρός σας. Οι γιατροί συνήθως είναι κατά του σεξ ειδικά αν έχετε ιστορικό αποβολών ή αιμορραγίες γιατί μπορεί να βάλετε σε κίνδυνο το έμβρυο.

  • 2ος Μύθος: Το μωρό αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.

Το μωρό δεν έχει ιδέα τι κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά.Το μωρό είναι τόσο καλά προστατευμένο μέσα στον αμνιακό σάκο και δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

  • 3ος Μύθος: Το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε μια αποβολή.

Οι συσπάσεις ενός οργασμού είναι τελείως διαφορετικές από τις συσπάσεις της γέννας.Οι πρόωρες αποβολές δεν οφείλονται στο σεξ αλλά σε άλλες γενετικές ανωμαλίες. Φυσικά πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να είστε σίγουροι.

  • 4ος Μύθος: Η εγκυμοσύνη μπορεί να μειώσει την λίμπιντο;

Πολλές γυναίκες λόγω ορμονών νιώθουν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ ειδικά τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μειώνεται η λίμπιντο.

  • 5ος Μύθος: Η εγκυμοσύνη με προστατεύει από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η εγκυμοσύνη δεν σας προστατεύει από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.Προφανώς πρέπει να πάρετε προφυλάξεις και ο σύντροφός πρέπει να είναι υγιής.

babyradio.gr-pregnancyandbaby.com –Γκαλίτσιου Μαριάννα