Συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς με τον ύπνο των παιδιών

Συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς με τον ύπνο των παιδιών

ύπνο των παιδιών

«Δεν κοιμάται πολλές ώρες», «Ξυπνάει συνέχεια το βράδυ», «Δυσκολεύεται να αποκοιμηθεί». Τα παραπάνω είναι συχνά παράπονα που πολλές φορές εκφράζουν οι γονείς όταν αναφέρονται στη σχέση που έχει το παιδί τους με τον ύπνο. Φυσικά ο ύπνος των παιδιών είναι πάντα μια πρόκληση, όμως πολλές φορές τα προβλήματα δημιουργούνται από τα λάθη που κάνουν συχνά οι ίδιοι οι γονείς. Ιδού μερικά από αυτά.

Βάζουν τα παιδιά αργά για ύπνο. Πολλές φορές το υπερφορτωμένο πρόγραμμα και η ανάγκη να περάσουν χρόνο με τα παιδιά όταν επιστρέφουν αργά από τη δουλειά, έχει σαν αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν τα παιδιά νωρίς για ύπνο. Αν όμως το παιδί δεν κοιμάται τις ώρες που πρέπει αφενός θα είναι κουρασμένο, αφετέρου θα έχει υπερένταση με επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου του.

Λατρεμένο μου Μωρό… Τα 32 λεπτά δεν είναι ύπνος!

Δεν ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όμως η ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, καθώς έτσι ξεκουράζονται καλύτερα, δεν ξυπνούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και κοιμούνται περισσότερες ώρες.

Τα αφήνουν να βλέπουν τηλεόραση πριν τον ύπνο, με αποτέλεσμα να ξαγρυπνούν και να δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν στη συνέχεια.

Δεν ακολουθούν τον ίδιο τρόπο νανουρίσματος και οι δύο γονείς. Αν ο ένας συνηθίζει να τα νανουρίζει με παραμύθια και ο άλλος να τα κοιμίζει στην αγκαλιά του, χωρίς να υπάρχει κοινό πλάνο είναι πιθανό να μπερδεύουν το παιδί. Το ίδιο ισχύει και με την ώρα που πρέπει να πάει για ύπνο.

Γεμίζουν το κρεβάτι ή την κούνια με παιχνίδια με αποτέλεσμα να του αποσπούν την προσοχή και εκείνο να παίζει μαζί τους αντί να προσπαθεί να κοιμηθεί.

Πηγή: altsantiri.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μεσημεριανός ύπνος – Εσύ αναγκάζεις το παιδί σου να «χαλαρώσει»;

20 τρελά πράγματα που έχουν κάνει οι μαμάδες επειδή τους έλειπε ύπνος!