Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε λαχταριστό παγωτό φράουλα!

Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε λαχταριστό παγωτό φράουλα!

[babyPostAd]Υλικά συνταγής

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
  3. Προσθέτουμε σε «κλωστή» το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Παράλληλα καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κάνουμε πολτό.
  5. Αφού κρυώσει η κρέμα αναμειγνύουμε με τον πολτό φράουλας. Δοκιμάζουμε να είναι αρκετά γλυκό γιατί μετά την κατάψυξη χάνει αρκετή από τη γλύκα του.
  6. Τα βάζουμε στην κατάψυξη.
  7. Όταν ετοιμάζεται να πήξει το βγάζουμε και το χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  8. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.

Πηγή:    cooklos.gr