Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο μωσαϊκό κάστανο!

Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο μωσαϊκό κάστανο!

recipe_main_akis-petretzikis-kormos-kastano-site

Οι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι φούρνοι έχουν αρχίσει να μυρίζουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

[babyPostAd]Από την ιστοσελίδα akispetretzikis.com Σήμερα σας προτείνουμε ένα “σοκολατένιο γλυκό” από εκείνα που είσαι, δεν είσαι του γλυκού ένα κομμάτι θα το φας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ – 2 λεπτά.

Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά. Σε μια φόρμα 20×10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε. Για το Γλάσο Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει. Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.

Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.

paidorama.com

Διαβάστε ακόμη:

Τζένη Μπότση: Αυτό είναι το φύλο του μωρού που περιμένει!

Αννέτ Αρτάνι: Ξεκινάει διαδικτυακό έρανο για να καταφέρει να κρατήσει το παιδί της!

Τατιάνα Στεφανίδου: Η οικονομική χριστουγεννιάτικη ιδέα για το παιδικό δωμάτιο της Λυδίας!