Υλικά συνταγής
- 2-3 αυγά
- 3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες ή 500γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 100 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο multi ή στον τρίφτη.
- Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε, την πιπεριά τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση, μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.
- Σπάμε τα αυγά με πιρούνι ή σύρμα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Σπάμε τη φέτα σε κομματάκια, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Tips – Μην ξεχνάς ότι…
Το μυστικό για μια νόστιμη στραπατσάδα είναι να βράσει καλά η ντομάτα.