Σήμερα φτιάχνουμε εύκολο τιραμισού με φράουλες!
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd] Υλικά συνταγής
- 18 μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. λικέρ με γεύση καφέ
- ⅓ φλιτζ. εσπρέσο
- ½ κ.γ. σκόνη κακάο άγλυκη
- 1 κεσεδάκι φρέσκιες φράουλες
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις φράουλες και κρατάμε τέσσερις για ντεκόρ. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σε μπολ αναμυγνείουμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ το μασκαρπόνε, ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος, ¼ φλιτζ. ζάχαρη και το λικέρ, μέχρι να πήξει. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο.
- Παίρνουμε μια μικρή φόρμα. Βάζουμε 6 μπισκότα σα βάση. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και μια στρώση από τον πουρέ φράουλας, άλλα 6 μπισκότα και ξανά κρέμα και πουρέ φράουλας (κρατάμε λίγο από τον πουρέ για το σερβίρισμα). Τρίβουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε από πάνω το γλυκό μας.
- Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Απλώνουμε την σαντιγύ πάνω από την τελευταία στρώση σαβαγιάρ.
- Πασπαλίζουμε με κακάο την σαντιγύ και γαρνίρουμε με τις φράουλες. Κόβουμε στα 4 το γλυκό και το σερβίρουμε απλώνοντας σε πιάτο λίγο από τον πουρέ φράουλας και βάζοντας από πάνω το κομμάτι του τιραμισού.
Πηγή: cooklos.gr