Σήμερα φτιάχνουμε υγιεινή πίτσα για τα παιδιά μας!
Υπάρχει παιδί που δεν λατρεύει την πίτσα; Μάλλον κανένα! Εμείς οι γονείς όμως πολλές φορές την αποφεύγουμε γιατί την θεωρούμε ανθυγιεινή και προσπαθούμε να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις που όμως δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τους λιλιπούτειους γευσιγνώστες μας!
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ
[babyPostAd]Αυτή η λύση όμως θα ικανοποιήσει τόσο το παιδί όσο και το γονιό!
Σπιτική πίτσα με πανάκι και αγκινάρα!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:
Υλικά :
- Για το μείγμα σπανάκι-αγκινάρα:
1 πακέτο (300 γρ.) κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
1 πακέτο(400 γρ.) καρδιές από αγκινάρες
60 γρ. τυρί κρέμα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1/8 κουταλιές νιφάδων κόκκινου πιπεριού
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Για την πίτσα:
4 μικρές ή 1 μεγάλη ζύμη πίτσας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή ιταλικό μείγμα τυριών
1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στο μισό
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς
2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε το σπανάκι, τις καρδιές της αγκινάρας, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, το τυρί παρμεζάνα, τις νιφάδες πιπεριού, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
3. Για μια πιο κρεμώδη κρούστα, μπορείτε να προ-ψήσετε τη ζύμη της πίτσας μόνη της, για 7-10 λεπτά πριν προσθέσετε οτιδήποτε από πάνω.
4. Απλώστε στην ζύμη πίτσας ομοιόμορφα, ένα στρώμα ελαιολάδου. Προσθέστε ένα παχύ στρώμα από το σπανάκι, το τυρί και πασπαλίστε τις ντομάτες στην κορυφή.
5. Ψήστε για 10-15 λεπτά ή έως ότου η κρούστα έχει πάρει χρώμα και το τυρί έχει φυσαλίδες.
6. Αφήστε λίγο να κρυώσει, κόψτε και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή