Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά μπισκότα oreos για τα παιδιά μας!
Ποιος δεν τρελαίνεται για τα συγκεκριμένα μπισκότα; Αυτά τα σπιτικά Oreos είναι ό,τι πρέπει για τα παιδιά μας. Και εάν συνδυαστούν με γάλα, κάνουν το πιο νόστιμο πρωινό! (ή μεσημεριανό ή βραδινό!)
[babyPostAd]Πρόκειται να φτιάξετε αυτά τους σπιτικά Oreos μια φορά και έπειτα περίπου 100 φορές! Είναι αρκετά γρήγορα, αρκετά εύκολα και σίγουρα τα προτιμάτε για την επιλογή των παιδιών σας από τα έτοιμα!
Δείτε πώς φτιάχνονται:
Υλικά:
Oreos
- 1 και 1/4 φλιτζάνι (160 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι (43 γρ) φυσική σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι (115 γρ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλιτζάνι (150 γρ) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι (50 γρ) καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κρέμα πλήρωσης
- 1/4 φλιτζανιού (60 γρ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι (48 γρ) φυτικό μαγειρικό λίπος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 και 3/4 φλυτζάνια (210 γρ) άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Κάντε τα μπισκότα: Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε στην άκρη.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα, για περίπου 1 λεπτό. Ξύστε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ όπως απαιτείται. Συνεχίστε σε μέτρια ταχύτητα και ρίξτε την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ξύστε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ, όπως απαιτείται.Ρίξτε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά. Συνεχίστε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη σφικτά με αλουμινόχαρτο ή πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρέστε τη ζύμη μπισκότων από το ψυγείο. Βάλτε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια.
- Κάντε τη ζύμη μικρές μπάλες και τοποθετήστε 12 σε κάθε ταψάκι. Πιέστε προς τα κάτω τις μπάλες για να ισιώσουν ( δείτε φωτογραφία). Ψήστε κάθε ταψάκι για 6-8 λεπτά. Αυτά τα μπισκότα είναι μικρά και ψήνονται πολύ γρήγορα. Θα γίνουν μαλακά αρχικά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρετε για να κρυώσουν εντελώς. Θα κάνετε 3-4 παρτίδες (συνολικά 38-40 μπισκότα).
- Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, κάνετε την κρέμα: Σε ένα μικρό μπολ με ένα χειροκίνητο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και το φυτικό μαγειρικό λίπος στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και την άχνη ζάχαρη. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη συνέχεια ξανά σε υψηλή ταχύτητα για 1 ακόμη λεπτό μέχρι να γίνει κρέμα και να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- Απλώστε τη γέμιση κρέμας ανάμεσα σε δύο μπισκότα σοκολάτας. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα. Τα μπισκότα παραμένουν φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα. Τα cookies μπορούν να μπουν και στην κατάψυξη, μέχρι 2 μήνες.
Καλή επιτυχία!