Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά σφολιατίνια με κεφαλοτύρι και παπαρουνόσπορο (vid)

Υλικά συνταγής

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα ή στο κάτω με αέρα.
  2. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε στη μισή πλευρά κεφαλοτύριΚαρυκεύουμε με πιπέρι. Κλείνουμε από πάνω το κεφαλοτύρι με το μισό φύλλο που αφήσαμε χωρίς κεφαλοτύρι και με πλάστη βοηθάμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να κολλήσουν οι δύο πλευρές.
  3. Αλείφουμε με το αυγό (αφού το χτυπήσουμε ελαφρά) και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Κόβουμε σε λωρίδες 2 εκατοστά πάχος. Στριφογυρίζουμε κάθε λωρίδα και βάζουμε στο ταψί με την λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα σφολιατίνια. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής