Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστό Cheesecake σοκολάτας
Υλικά συνταγής
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]για το cheesecake
- 250γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. λεμόνι (ο χυμός του)
- 4 μεγάλα αυγά
- 1½ φλιτζ. ζάχαρη
- 250γρ. κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα
για την επικάλυψη
- 150γρ. κουβερτούρα
- 125γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Χτυπάμε σε μούλτι τα μπισκότα μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε 6 κουταλιές βούτυρο και ξαναχτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ζαχαροπλαστικής με αποσπώμενη βάση ή σε πυρεξάκι πιέζουμε σταθερά και ομοιόμορφα. Ψήνουμε 10 λεπτά, και το αφήνουμε έπειτα να κρυώσει. Χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, στη συνέχεια το γιαούρτι και, τέλος, τη κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα λιωμένη.
- Αδειάζουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει πάνω από τα ψημένα μπισκότα και ψήνουμε λίγο μέχρι να πήξει, για περίπου 1 ώρα. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα για μισή ώρα ακόμη.
- Με ένα λεπτό μαχαίρι περνάμε την κρέμα περιμετρικά γύρω από την άκρη της φόρμας. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Ετοιμάζουμε την ganache. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Πριν από το σερβίρισμα περιχύνουμε με την ganache το cheesecake.
Πηγή: cooklos.gr