Σήμερα φτιάχνουμε muffins τριπλής σοκολάτας, από τον Άκη Πετερτζίκη!
Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2
[babyPostAd]Συστατικά
- 175 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. γάλα 3,5% λιπαρά
- 75 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ.
- 75 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ
- 75 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Βάζουμε 12 χαρτάκια για muffins μέσα στις θήκες τους.
- Χτυπάμε με το σύρμα καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τα 175 γρ. αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο – ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε ένα – ένα τ’ αυγά μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο ένα λεπτό.
- Περνάμε από κόσκινο το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα, τα στερεά υλικά που κοσκινίσαμε και τις σοκολάτες και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Διαιρούμε το μίγμα μας μέσα στα 12 φορμάκια από τα muffin και ψήνουμε για 20- 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν ωραία κρούστα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο , αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν στη θήκη τους και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Πηγή: akispetretzikis.com