Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά κρακεράκια τυριού!

Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά κρακεράκια  τυριού!

Από τα κεράσματα, που πραγματικά δεν μπορείς να φας μόνο ένα… Φτιάξτε τα στην πιο υγιεινή, σπιτική εκδοχή τους και θα γίνουν ανάρπαστα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 70 ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
ΨΗΣΙΜΟ: 20 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
115 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι ολικής αλέσεως, συν λίγο περισσότερο για την επιφάνεια εργασίας
1/4 φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο
2 κ.σ. γάλα φρέσκο , συν λίγο περισσότερο για το άλειμμα
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώστε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Στο μπολ του μίξερ αναμίξτε το τυρί , το αλεύρι αλέσεως , το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή λευκό γράφονται αλεύρι, το βούτυρο , το γάλα και το αλάτι. Χτυπήστε τα για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να πάρει σχήμα μπάλας (ιδανικά, πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία σε κουζινομηχανή) .

Τρουφάκια σοκολάτας μόνο με δύο υλικά

Εάν η ζύμη προκύψει λιπαρή από το τυρί , το τυλίγετε διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κατόπιν, απλώστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε την με πλάστη ώστε να έχει πάχος 0.3-0,5 εκατ. το πολύ. Αλείψτε τη ζύμη με το γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου. Χρησιμοποιώντας μια ρόδα ζύμης ή ένα μαχαίρι , κόψτε τη ζύμη σε τετραγωνάκια 2.5 εκατ.
Τρυπήστε την επιφάνειά τους με πιρούνι, για να μη φουσκώσουν στο ψήσιμο . Τοποθετήστε τα στις λαμαρίνες, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ψήνετε μέχρι τα κρακεράκια να καφετίσουν ελαφρά στις άκρες τους, για  περίπου 10 λεπτά, αλλάζοντας τις λαμαρίνες πάνω-κάτω μετά τα πρώτα 5 λεπτά για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Τα κρακεράκια θα γίνουν τραγανά αφού κρυώσουν, γι’ αυτό προσέξτε να μην τα παραψήσετε και να μην τα σερβίρετε πριν κρυώσουν εντελώς .