Σήμερα φτιάχνουμε σπιτική τούρτα-μωσαϊκό με δαντέλα σοκολάτας!

Σήμερα φτιάχνουμε σπιτική τούρτα-μωσαϊκό με δαντέλα σοκολάτας!

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση σαν τούρτα και ασύγκριτη γεύση μωσαϊκού!

Συνταγή

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα Παπαδόπουλου
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
125 gr κουβερτούρα γάλακτος
100 gr καρύδια χοντροκομμένα
100 gr μαργαρίνη

Για το toping:
125 gr κουβερτούρα γάλακτος
50 gr κουβερτούρα λευκή
2 κ.σ. μαργαρίνη
Μια γκοφρέτα
Λίγα καρύδια

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρίν. Σε ένα μπωλ σπάμε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια και προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι (στεφάνι). Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη δαντέλα.

Κόβουμε μια λαδόκολλα σε ύψος και διάμετρο όσο είναι το τσέρκι μας.

Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρίν και μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε μια λαδόκολλα χωνί. Το ίδιο κάνουμε και με τη λευκή σοκολάτα.

Κάνουμε τα σχέδια πάνω στη λαδόκολλα και αφήνουμε μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Παίρνουμε την τούρτα μας και αφαιρούμε το τσέρκι
με προσοχή. Κολλάμε τη δαντέλα σοκολάτας  γύρω γύρω, προσεκτικά. Αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα μέχρι η σοκολάτα μας να παγώσει εντελώς.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με τη σοκολάτα που μας περίσσεψε κάνουμε το γλάσο ρίχνοντας 2 κ.σ. μαργαρίνη. Βουτάμε κομματάκια από τη γκοφρέτα και στολίζουμε το μωσαϊκό μας ρίχνοντας και μερικά καρύδια.

Κάνουμε διακοσμητικές γραμμές με τη σοκολάτα.

Αφήνουμε το γλυκό μας για 2-3 ώρες στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!