Σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη ανάποδη pizza!
Συστατικά
Για το ζυμάρι
- 80 ml χλιαρό νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ΜΟΝΑΔΙΚΑ σετ ΠΑΙΔΙΚΗΣ περιποίησης ΥΨΗΛΗΣ ποιότητας!!!
[babyPostAd]Για την πίτσα
- 100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
- 100 γρ. φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. γκούντα τριμμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. σάλτσα bbq
- 1 κρόκο+1 κ.γ. νερό (ανακατεμένα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον κάδο, τυλίγουμε με μία πετσέτα το ζυμάρι μας και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και το εξωτερικό ενός πυρίμαχου μπολ με διάμετρο 15 εκ.
- Καλύπτουμε με τις φέτες μοτσαρέλας το εσωτερικό του μπολ.
- Από πάνω απλώνουμε το τυρί κρέμα ανακατεμένο με το μπέικον και στο τέλος την τριμμένη γκούντα.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 25 εκ. ώστε να μπορεί να σκεπάσει το μπολ μέχρι τη μέση των τοιχωμάτων του.
- Σκεπάζουμε με το ζυμάρι το μπολ, αλείφουμε από πάνω με το μείγμα κρόκου-νερού και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
- Όταν ψηθεί, με προσοχή γυρνάμε το μπολ ανάποδα και το αφαιρούμε (προσοχή το μπολ θα καίει πάρα πολύ).
- Προσθέτουμε τη σάλτσα bbq περιμετρικά των τοιχωμάτων.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com