Μακαρόνια με κιμά και μανιτάρια. Ενα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια!
Υλικά
•1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
•300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
•200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
•1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
•1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
•1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
•1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
•1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
•κανελογαρύφαλο σκόνη
•λίγη πάπρικα γλυκιά
•ελαιόλαδο
•αλάτι – πιπέρι
•τυρί τριμμένο [μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.α.]
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με πηρούνι για να ξεχωρήσουν οι κόκκοι του. Προσθέτετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σωτάρισμα ανακατεύοντας απαλά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Εν” τω μεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους [προσοχή μην τα παραβράσετε].
Στραγγίζετε, λαδώνετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτετε μπόλικο τυρί τριμμένο και περιχύνεται με τον κιμά και τα μανιτάρια. Απολαύστε τα ζεστά.
sintayes.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο πατήστε… Share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!