Σήμερα θα φάμε Φλογέρες με θαλασσινά σε σάλτσα πικάντικου ροζ γιαουρτιού

Σήμερα θα φάμε Φλογέρες με θαλασσινά σε σάλτσα πικάντικου ροζ γιαουρτιού

Υλικά

    • 10 φύλλα κρούστας
    • 15 γαρίδες καθαρισμένες
    • 2-3 καλαμαράκια μικρά
    • 1 πράσο
    • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
    • 1 κουτ. γλυκού σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
    • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
    • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
    • λίγο λάδι για το άλειμμα

Για τη σάλτσα

  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μερικές σταγόνες Tabasco
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Αρχικά ψιλοκόβετε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και κατόπιν το πράσο. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο. Ρίχνετε το πράσο και τα καλαμαράκια, προσθέτοντας ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μόνο το λαδάκι.

Προσθέτετε τις γαρίδες, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας και τραβάτε το τηγάνι από το μάτι.

Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος σε τρία ίσα μέρη. Στην άκρη κάθε κομματιού βάζετε από μια καλή κουταλιά σούπας γέμιση και τη διπλώνετε σε φλογέρα. Ύστερα τις ακουμπάτε σε καλά λαδωμένο ταψί και τις αλείφετε με λάδι.

Ψήνετε υπομονετικά στο φούρνο στους 160οC και μέχρι οι φλογέρες να ροδίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το Tabasco και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κάνετε ένα πρώτο ανακάτεμα και στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ. Δουλεύετε καλά το μίγμα με ένα κουτάλι και το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Αφού ψηθούν οι φλογέρες, τις σερβίρετε σε πιατέλα χλιαρές μαζί με τη σάλτσα του ροζ γιαουρτιού.