Συμβουλές γάμου από αυτούς που πέτυχαν και…απέτυχαν!

wedding

Αν η επιτυχία ενός γάμου μπορούσε να προβλεφθεί από τα ζευγάρια την ημέρα του γάμου τους, τα ποσοστά διαζυγίων θα ήταν πολύ χαμηλότερα.

Τι συμβαίνει τελικά ενώ όλα τα ζευγάρια σκοπεύουν να παντρευτούν και έχουν τις καλύτερες προθέσεις;Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που δίνουν όσοι πέτυχαν και όσοι  απέτυχαν σε έναν γάμο;

Τι ισχύει τελικά πίσω από τους όρκους αιώνιας αγάπης;

Αγάπη, τιμή και φροντίδα.Η αγάπη είναι το θεμέλιο  και ο σεβασμός και η τιμή είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση και σε έναν υπέροχο γάμο.

Ο αμοιβαίος σεβασμός. Μην προσβάλλετε ο ένας τον άλλο είτε είστε μαζί είτε με κόσμο.

Βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλο.Κανονίστε μια μέρα την εβδομάδα τουλάχιστον και αφιερώστε την στο άλλο σας μισό.

Η συνεχής  προσπάθεια. Μιλήστε συχνά για τις ανάγκες του καθενός. Ρωτήστε τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος και προσπαθήστε συνεχώς και από τις δυο πλευρές για να το πετύχετε.

Πρέπει να θυμάστε πως θα είστε μαζί και στα καλά και στα… κακά.Πρέπει να θυμάστε πως θα έρθουν δύσκολες στιγμές και πως θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε μαζί και όχι να τις αφήσετε να σας καταβάλλουν.

Να είστε ευγενικοί.Ότι και να θέλετε να πείτε στον /στην σύντροφό σας ευγενικά και όχι με άσχημο τρόπο.

Να ξέρετε πότε να σταματάτε να μιλάτε και να αφήνετε να περάσει μια κατάσταση. Φυσικά θα πρέπει να θυμάστε πως ποτέ όλα τα παράγματα δεν θα γίνονται με τον τρόπο που θέλετε εσείς.

Μην ξεχνάτε να λύνετε τα οικονομικά σας προβλήματα από νωρίς. Μην αφήνετε τις αμφιβολίες σας στα οικονομικά να σας κυριεύουν με αποτέλεσμα να μην δείχνετε εμπιστοσύνη στο άλλο σας μισό.

Υποσχεθήκατε πως θα είστε μαζί μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος. Μην σκέφτεστε το διαζύγιο σαν επιλογή. Προσπαθήστε να παλέψετε για αυτή την σχέση και μην καταφεύγετε στην πιο κοινή και εύκολη λύση.

babyradio.gr- Γεωργία Τ.

Απαράδεκτος γιατρός δημοσίευσε selfie την ώρα που γεννούσε μια μητέρα!

«Ένα γράμμα στο παιδί μου που είναι το μικρότερο αδερφάκι…»

Πώς τα «αρκουδάκια» βοηθάνε τα παιδιά σας να ηρεμίσουν;