Συμβουλές για να μην αρρωστήσετε με την αλλαγή του καιρού

Συμβουλές για να μην αρρωστήσετε με την αλλαγή του καιρού

Ζάχαρη, λίπη, «καλά» βακτήρια, δίαιτες, αντιβιώσεις, κάπνισμα. Ποια επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται για την καλύτερη “θωράκιση” του οργανισμού;

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

[babyPostAd]Η αλλαγή θερμοκρασίας είναι ο κυριότερος παράγοντας που μπορεί να σας αρρωστήσει. Με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε συνάχι,  βήχα και πυρετό. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια «ασπίδα» που θα προστατεύσει τον οργανισμό σας από ιώσεις και κρυολογήματα αλλά και έξυπνες συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες.

Πως μπορώ να δημιουργήσω ασπίδα προστασίας;

1. Τα «καλά» βακτήρια και τα…μάτια σας: Στον οργανισμό σας θα πρέπει να υπάρχουν τα λεγόμενα ωφέλιμα βακτήρια γιατί η παρουσία τους μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις αφού ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η αντιβίωση όταν τη λαμβάνετε χωρίς ιατρική συμβουλή μπορεί να καταστρέψει τα «καλά» βακτήρια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλλοι παθογόνοι οργανισμοί.

2. Προτιμήστε τροφές που διώχνουν τα μικρόβια: Η Βιταμίνη C που περιέχεται στα εσπεριδοειδή, στην πράσινη πιπεριά, στα ακτινίδια και σε άλλες τροφές μπορεί να λειτουργήσει δραστικά στην πρόληψη του κρυολογήματος. Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ψευδάργυρο μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα οστρακοειδή, τα όσπρια και το κρέας.

3. Συμπληρώστε τη…διατροφή σας: Αν ο γιατρός σας το κρίνει απαραίτητο τότε θα σας συμβουλεύσει να λάβετε κάποια συμπληρώματα διατροφής. Αν ωστόσο η διατροφή σας είναι ισορροπημένη τότε δεν υπάρχει λόγος για την λήψη τους. Συνήθως οι γιατροί συνιστούν συμπληρώματα διατροφής σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα κουρασμένα λόγω της εργασίας ή άτομα που ταλαιπωρούνται από το στρες είναι μερικές κατηγορίες ατόμων που ενδείκνυται από τους γιατρούς να λαμβάνουν συμπληρώματα.

4. Άσκηση, η καλύτερη άμυνα: Ένα άτομο που γυμνάζεται σε καθημερινή βάση ή 3-4 φορές την εβδομάδα έχει λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσει. Με την άσκηση η άμυνα του οργανισμού ενισχύεται σημαντικά και δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας σε ιώσεις και κρυολογήματα. Κάντε τζόκινγκ, ποδήλατο ή περπατήστε καθημερινά για μισή ώρα και κερδίστε το…μισό στοίχημα δυναμώνοντας το ανοσοποιητικός σας σύστημα.

5. Εχινάκεια. Το χρήσιμο βότανο: Η εχινάκεια συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σύμφωνα με τους εναλλακτικούς θεραπευτές. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση και θεωρείται ότί προλαμβάνει και καταστέλλει το κρυολόγημα. Θα τη βρείτε στα φαρμακεία σε σιρόπι ή χάπια.

Έξυπνες συμβουλές

1. Κρατήστε τα χέρια σας καθαρά για να αποφύγετε τα μικρόβια. Πλένετε συχνά τα χέρια σας ή χρησιμοποιήστε αντισηπτικά μαντηλάκια αν είστε εκτός σπιτιού.

2. Περιορίστε ή κόψτε το κάπνισμα γιατί μειώνει την αντίσταση του οργανισμού.

3. Αποφύγετε τις στερητικές δίαιτες που είναι φτωχές σε βιταμίνες και σας «κλέβουν» την ενέργεια σας.
4. Τα λίπη και η ζάχαρη αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα και σε υπερβολικές ποσότητες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ελαττώστε λοιπόν την καθημερινή τους κατανάλωση.

5. Η συχνή χρήση αντιβιοτικών έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται στον οργανισμό ανθεκτικά στελέχη μικροβίων που είναι δύσκολο να τα καταπολεμήσει. Να λαμβάνετε αντιβιώσεις μόνο όταν είναι απαραίτητο και αφού σας το έχει συστήσει ο γιατρός σας.

Πηγή: lifezone.gr

Το διαβάσαμε στο:ourlife.gr