50 μπισκότα μικρά και μεγάλα
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά 180 C
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι βανίλια σκόνη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ,έως ν ασπρίσει και να αφρατέψει 10 λεπτά περίπου . Προσθέστε το αυγό και την βανίλια . Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .Συνεχίζοντας το χτύπημα των υγρών υλικών ,ρίξτε μέσα σταδιακά του αλεύρι. Η ζύμη θα είναι πολύ σφιχτή ,γι αυτό ανακατέψτε στο μίγμα την τελευταία δόση χειροκίνητα. Για σοκολατένια μπισκότα ,ρίξτε και ανακατέψτε στην ζύμη 130 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Κόψτε από τη ζύμη μπισκοτάκια σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλετε με διάφορα κουπ πατ και τοποθετήστε τα στην σειρά σε αβουτύρωτο ταψί. Ψήστε τα μπισκότα ,ανάλογα με το μέγεθος τους 10 έως 20 λεπτά, στους 200 C.
Tips .Εάν ψήσετε παραπάνω από ένα ταψί μπισκότα ,βάλτε το φούρνο στο αέρα στους 180 C.
Την συνταγή μας την έδωσε η Γιαννακίδου Β.