Συνταγή για μπισκότα…με σοκολάτα και καρύδα !

Συνδυάζοντας τη σοκολάτα με την εξωτική καρύδα, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα υπέροχα μπισκότα για κάθε στιγμή της ημέρας!

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Μερίδες: 24

Υλικά

– 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο Valrhona
– 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
– ¼ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
– 1 φλιτζάνι τρίμμα καρύδας χωρίς ζάχαρη
– 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
– ½ φλιτζάνι ραφιναρισμένο κοκοφοινικέλαιο
– ½ φλιτζάνι σιρόπι από καστανό ρύζι
– ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
– 2 κουταλιές του γλυκού νερό
– 1 ¼ εκχύλισμα καρύδας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το τρίμμα καρύδας και 120 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.

2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε το κοκοφοινικέλαιο, το σιρόπι από καστανό ρύζι και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτετε τα υλικά από το άλλο μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Μοιράζετε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το κουτάλι της σούπας. Απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με τα μπισκότα να έχουν μεταξύ τους απόσταση 2,5 περίπου εκατοστά. Πασπαλίζετε τα μπισκότα με τα κομμάτια σοκολάτας που έχουν απομείνει. Πιέζετε ελαφρώς ώστε να μπουν μέσα στη ζύμη.

4. Ψήνετε για 8 λεπτά περίπου, έως ότου λιώσουν ελαφρώς τα κομμάτια της σοκολάτας επάνω στα μπισκότα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν για 2 λεπτά.

Κρατήστε τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές σκεύος για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά έως και 3 ημέρες.