Συνταγή για λαχταριστό κέικ μωσαϊκό, από την Αργυρώ

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2.30′ με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

Διαβάστε ακόμη: