Υλικά:
- 1 στήθος κοτόπουλου με πάχος 5 mm
- λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι σούπας ζάχαρη
- αλάτι & μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καλύψτε τα στήθη κοτόπουλου με αδιαβροχοποιημένο χαρτί και ισιώστε με ένα κοπανιστήρι. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα και μαρινάρετε το κοτόπουλο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Ζεστάνετε το τηγάνι – γκριλιέρα και αλείψτε με λίγο λάδι. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και ψήστε στο ειδικό τηγάνι για περίπου 3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτεί.
- Σερβίρετε με λαχανικά όπως καρότα baby ή μπρόκολο, κομμένα σε μορφή finger food.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradiο: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή