Συνταγή για μωρά: Μοσχαράκι στην γάστρα με λαχανικά!
[babyPostAd]
Υλικά:
- 1/2 κ.σ ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
- 1/2 κ.σ αλεύρι
- 1 κ.γ πάπρικα
- 300 γρ. άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα
- 400 ml ζωμό κρέατος ή νερό
- 200 γρ. καρότα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
- 300 γρ. πατάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 σέλινο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό
- κλαδιά θυμαριού (προαιρετικά)
- 110 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.
- Ανακατέψτε το αλεύρι και την πάπρικα μαζί σε ένα μικρό μπολ και αλευρώστε το κρέας.
- Προσθέστε το αλευρωμένο κρέας στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
- Ρίξτε το ζωμό ή το νερό στη γάστρα και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα λαχανικά και τα βότανα, στη συνέχεια, καλύψτε και μαγειρέψτε στον προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 30 λεπτά.
- Πολτοποιήστε στο μπλέντερ ανάλογα με την ηλικία του μωρού
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradiο: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή