Συνταγή για σπιτικά γλειφιτζούρια…

Ιδανικό κέρασμα για τα παιδικά πάρτι, αλλά και μια ωραία ιδέα για αυτοσχέδια μπομπονιέρα.
Υλικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ ζάχαρη
  • 200γρ γλυκόζη
  • 200γρ νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • χάρτινα καλαμάκια ή ξυλάκια
  • λαδόκολλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει, οχι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε.
  2. Κατά διαστήματα πέρνουμε με ενα κουταλάκι λίγο απο το μείγμα που βράζει και ρίχνουμε σε μια κούπα κρύο νερό για να δούμε αν έχει κρυσταλώσει. Όταν η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει είναι έτοιμη.
  3. Την αποσύρουμε απο τη φωτιά και περιμένουμε ενα λεπτό. Με ενα κουτάλι πέρνουμε ποσότητα απο την καραμέλα και τη ρίχνουμε στη λαδόκολλα. Αυτό μόνο του θα πάρει στρογγυλό σχήμα. Αμέσως κολλάμε τα καλαμάκια.
  4. Μόλις κρυώσουν καλά τα ξεκολλάμε με προσοχή απο τη λαδόκολλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι απο το Στέλιο Παρλιάρο. Εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ χρώμα ζαχαροπλαστικής γιατί είναι εξίσου νόστιμα και όμορφα.

Καλαµάκια για γλειφιτζούρια θα βρούµε και σε  µαγαζιά µε πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής. Εναλλακτικά, µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε ξύλινα καλαµάκια για σουβλάκι, τα οποία θα κόψουµε στη µέση. Τα τελευταία, όµως, ενδέχεται να µαλακώσουν από την καραµέλα και δεν θα είναι το ίδιο σταθερά.

 Δέστε από ένα φιογκάκι σε κάθε γλειφιτζούρι και τα μικρά θα ενθουσιαστούν.