Συνταγή για σπιτικά πατατάκια!

Συνταγή για υπέροχα, τραγανά, σπιτικά πατατάκια που βρήκαμε στο  mamapeinao.gr!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

αλάτι

Εκτέλεση:

Με το μαντολίνο ή σε κουζινομηχανή με τον ειδικό δίσκο για ψιλό κόψιμο, κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.

Τις ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο και το νερό να τρέχει καθαρό. Κατόπιν τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να βγάλει όλα τα αρώματά του το σκόρδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να κάψει.

Τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχουντας να μην γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με κάθε δόση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-8 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.

Βγάζουμε την κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάμε τα πατατάκια σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Αλατίζουμε, με πινέλο αλείφουμε τα πατατάκια με λίγο από το μείγμα ελαιόλαδο-σκόρδο και σερβίρουμε.

Tip: Ταιριάζουν πολύ με ρίγανη, πάπρικα και ως συνοδευτικό για ντιπ.