Συνταγή για την πιο νόστιμη νηστίσιμη σταφιδόπιτα!

Συνταγή για την πιο νόστιμη νηστίσιμη σταφιδόπιτα!

Την περίοδο της νηστείας, χρειαζόμαστε φαγητά και γλυκά που θα μας χαρίσουν ενέργεια αλλά δεν θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άλλες συνταγές που χρησιμοποιούν γάλα και αυγά. Θα σου δείξω την αγαπημένη μου συνταγή για νηστίσιμη σταφιδόπιτα για να γλυκαίνεσαι και εσύ και οι άνθρωποι που αγαπάς με χορταστικό και εύκολο τρόπο.

[babyPostAd]Η γεύση της θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αφού είναι μια συνταγή που μπορείς να την κάνεις οποιαδήποτε στιγμή και περίοδο του χρόνου. Θα βγούνε περίπου 14 μερίδες για να χορτάσεις και να εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους καλεσμένους σου.

Η πιο νόστιμη και αφράτη νηστίσιμη σταφιδόπιτα!

Υλικά:

Πως το κάνεις: 

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά.

Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και τα μπαχαρικά. Έπειτα βάζω το μπέικιν με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά το μείγμα. Ρίχνω μέσα τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύω να πάνε παντού.

Στρώνω λαδόκολλα σε ταψί (24-26 εκατοστών) και ρίχνω μέσα το μείγμα.

Ραντίζω με λίγο νεράκι, ρίχνω το σουσάμι και ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβω σε τετράγωνα ή διαγώνια κομμάτια. Αν δεν βάλω σουσάμι, μπορώ να πασπαλίσω λίγη ζάχαρη άχνη για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Διατηρείται σε αεροστεγές κουτί για πολλές μέρες.

Η νηστίσιμη σταφιδόπιτα είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό γλυκό, χωρίς περιττά λιπαρά. Η γεύση της είναι ασυναγώνιστη, ενώ αν προσθέσουμε ένα ήπιο ποτό όπως το κρασί ή το σπιτικό λικέρ, μπορούμε να το δώσουμε και στα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο. Καλή επιτυχία!