Υλικά:
- 15 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 1 πράσο 5 εκ. ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα (περίπου 120 γραμμάρια), σε κύβους
- 100 ml ανάλατο ζωμό λαχανικών ή νερό
- 75 ml γάλα
- 2 χούφτες φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φρέσκου φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκαλα (ή άλλου λευκού ψαριού), αποφλοιωμένου και
- τεμαχισμένου σε κύβους
- 15 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε απαλά, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την πατάτα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και το γάλα. Αφήνουμε να βράσει , καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά μέχρι να είναι τα λαχανικά τρυφερά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το μπακαλιάρο και ανακατεύουμε στη φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος.
- Ανακατεύουμε με το τυρί και πολτοποιούμε το μείγμα ώστε να γίνει πουρές.
- Για μεγαλύτερα μωρά, μπορούμε απλά να λιώσουμε με ένα πιρούνι.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή