Υλικά:
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 50 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 50 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 50 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
- 3 κ.σ κόκκινες φακές
- 1/4 κ.γ κολιανδρο
- 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 2 κ.γ βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το κολοκυθάκι και τα καρότα και τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τις φακές και το κόλιανδρο, στη συνέχεια ανακατεύουμε τις τομάτες, το ζωμό και τον πελτέ.
- Αφήνουμε να βράσει, καλύπτουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Πολτοποιούμε
- Προσθέτουμε βασιλικό και παρμεζάνα
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή