ΣΥΝΤΑΓΗ: Κρέπα με μπανάνα και σοκολάτα…Ίσως η πιο διάσημη γλυκιά κρέπα όλων των εποχών!

Υλικά

    • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
    • 400ml γάλα πλήρες
    • 3 αβγά
    • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση και το σερβίρισμα

  • 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 125γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 μπανάνες σε φέτες
  • 4 κουτ. σούπας Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

[babyPostAd]Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα της σοκολάτας: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Τη ρίχνετε όπως είναι καυτή πάνω στην Κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει πριν τη βάλετε στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε το Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε παίρνετε μία μία τις κρέπες και απλώνετε κρέμα σοκολάτας στο κέντρο. Προσθέτετε Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και φέτες μπανάνας και διπλώνετε την κρέπα στη μέση και ύστερα ξανά στη μέση. Τη μεταφέρετε σε πιάτο, γαρνίρετε με Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και σερβίρετε αμέσως.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr