Τη συνταγή μας είπε: η κα. Γιαννακίδου Ελένη από Πετράδες Έβρου
Υλικά
2 κιλά αλεύρι
50 δρχ. μαγιά (ή προζύμη) αλάτι μια τσιμπιά όσο νερό σηκώσει (1)
Εκτέλεση συνταγής:
Λιώνουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά, ρίχνουμε το αλάτι, το νερό και αλεύρι τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός σε ένα μπολ. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ έως ότου βγάλει φουσκάλες. Ρίχνουμε νερό, χτυπάμε και ξαναρίχνουμε νερό. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος 1/2 ώρα για να φουσκώσει. Παίρνουμε ένα τηγάνι, αντικολλητικό, και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε το χυλό, τον ρίχνουμε με προσοχή στο τηγάνι και το απλώνουμε με τη βοήθεια της κουτάλας. Μόλις ψηθεί βγάζουμε τη λαλαγγίτα.
Μυστικά σερβιρίσματος
Σερβίρονται ζεστοί με μπόλικη ζάχαρη, καρύδια και κανέλα.
Καλή σας όρεξη
(1) 50 δρχ μαγιά είναι περίπου 150 γραμμάρια
Ευγενική χορηγία του emthrace.org στο babyradio
Διαβάστε επίσης:
Ένα τυρόψωμο, μα τι τυρόψωμο!, όπως το ετοίμαζε η «Γιαγιά μας»