Συνταγή: Πώς να φτιάξετε μια Πολύχρωμη τούρτα!

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι

  • 250 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ αλεύρι
  • 10 αυγά
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Για το σιρόπι

  • 300 ml νερό
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 100 ml λικέρ

Για τη μους

  • 900 γρ σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 450 ml γάλα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:

  1. Για το παντεσπάνι : χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.  Όχι στο μίξερ!
  2. Χωρίζουμε το μίγμα σε τρία μέρη. Εγώ το ένα το άφησα όπως ειχε, στο δεύτερο έβαλα λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα και στο τρίτο λίγες σταγόνες μπλε χρώμα. Τα χρώματα τα βρήκα στο super market.
  3. Τα βάζουμε σε τασάκια 24 εκ και για ευκολία στα αλουμινένια μιας χρήσης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά.
  4. Για το σιρόπι: βράζουμε το νερό και την ζάχαρη για δύο λεπτά. Προσθέτουμε – αν θέλουμε – λικέρ. Εγώ έβαλα σπιτικό λικέρ λεμόνι.
  5. Για την μους: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω απο την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να κρυώσει καλά καλά η σοκολάτα. Προσθέτουμε την σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει και να σφίξει.
  6. Συναρμολόγηση: βρέχουμε τα παντεσπάνια με το σιρόπι.
  7. Τα τοποθετούμε με τη σειρά που θέλουμε και βάζουμε εναλλάξ παντεσπάνι μους. Σκεπάζουμε και καλύπτουμε και τα πλαϊνά με μους. Βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Στολίζουμε όπως θέλουμε. Εγώ έγραψα με χρωματιστά κουφετάκια χρόνια πολλά και κάλυψα τα πλαϊνά με τρούφα.

Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή το σιρόπι να είναι κρύο και τα παντεσπάνια ζεστά.

Αν δεν μπορείτε να τα συναρμολογήσετε, χρησιμοποιήστε τσέρκι και αφού παγώσει καλύψτε και τα πλαϊνά.

Να παγώσει καλά η μους διαφορετικά δεν απλώνεται καλά, φεύγει στο πλάι.

Μπορείτε να ψήσετε και τα τρία παντεσπάνια μαζί σε φούρνο με αέρα.

sintagespareas.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο πατήστε…Share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!