Σοκ με θάνατο βρέφους: Ο πατέρας του το ξέχασε στο αμάξι και μετά το έβαλε στο ψυγείο για να «συνέλθει»

Σοκ με θάνατο βρέφους: Ο πατέρας του το ξέχασε στο αμάξι και μετά το έβαλε στο ψυγείο για να «συνέλθει»

Σοκ με θάνατο βρέφους

Εκείνος κοιμόταν μέσα στο σπίτι ενώ το άτυχο μωράκι πάσχιζε να πάρει ανάσα μέσα στο αυτοκίνητο που είχε μετατραπεί σε «καμίνι»

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση ότι ένας 33χρονος πατέρας «ξέχασε» την έξι μηνών κορούλα του μέσα σε ένα αυτοκίνητο, κάτω από τον καυτό ήλιο για τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα το άτυχο βρέφος να χάσει τη ζωή του από θερμοπληξία.

Το αδιανόητο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντάλας πριν από δύο μέρες. Ο 33χρονος Michael Thedford, πρώην δάσκαλος γυμνασίου και νυν άνεργος, είχε πάει το πρωί της Τρίτης τα δύο από τα τρία παιδιά του στον παιδικό σταθμό και στη συνέχεια οδήγησε σπίτι με την έξι μηνών κορούλα του στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, φτάνοντας στην μονοκατοικία του στην πόλη Μελίσα, ο ανεύθυνος άντρας ξέχασε το μωρό στο αυτοκίνητο και μπήκε μόνος του μέσα στο σπίτι, ξαπλώνοντας αμέσως στο κρεβάτι για να κοιμηθεί. Για τις επόμενες τέσσερις ώρες (όσο δηλαδή κράτησε ο υπνάκος του ασυνείδητου πατέρα) το μόλις έξι μηνών βρέφος βασανιζόταν να πάρει ανάσα μέσα στην ασφυκτική ζέστη του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 33χρονου πατέρα στην αστυνομία, μόλις ξύπνησε και συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, έτρεξε στο αυτοκίνητο, πήρε το μωρό – που στο μεταξύ είχε χάσει τις αισθήσεις του – και μπήκε ξανά στο σπίτι. Εκεί, μην ξέροντας τι να κάνει και λειτουργώντας σε κατάσταση πλήρους πανικού, έβαλε το άτυχο μωράκι στο ψυγείο για απροσδιόριστο διάστημα και περίμενε, ελπίζοντας πως θα συνέλθει. Όταν αυτό δεν συνέβη, τηλεφώνησε τη σύζυγό του που ήταν στη δουλειά και μετά κάλεσε την Άμεση Δράση.

Οι αρχές έφτασαν στο σπίτι περίπου στη 1.30 το μεσημέρι, για να βρουν τελικά το άτυχο κοριτσάκι νεκρό στο τραπέζι της κουζίνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, στη συνέχεια ο 33χρονος άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα, ενώ εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 δολαρίων.

Πηγή: protothema.gr